Zsitovoz Petro vigaszágas az U17-es Eb-n

A kötöttfogásúak programjával hétfőn elrajtolt Tiranában az U17-es birkózó Európa-bajnokság. A nyitó napon két sportolónk, Zsitovoz Petro (48 kg) és Olasz Bende (55 kg) volt érdekelt, előbbi kedden a vigaszágon folytathatja a versenyt.

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) nemrégiben zöld utat adott az U15-ös és U17-es orosz, valamint fehérorosz birkózóknak, így ők immár semleges színekben részt vehetnek a világversenyeken, erre az orosz-ukrán háború tavaly februári kirobbanása óta nem volt példa. Negyvennyolc kilogrammos kiválóságunk, Zsitovoz Petro rögtön az első meccsén orosz sráccal került szembe, s jól is kezdett Murat Hatit ellen, négypontos felrúgos emeléssel vezetést szerzett. A folytatásban Zsitovoz hibázott, Hatit ezt kihasználva fordított, és 9–6-os állásnál tussal nyert.

Zsitovoz Petrónak nem kellett lemondania érmes reményeiről, hiszen Murat Hatit az elődöntőben 8–0-ra nyert a német Ivan Seibel ellen. Sportolónk így kedden a vigaszágon küzdhet tovább a harmadik helyért, a helyosztóért a bolgár Vlagyiszlav Kalojanov Markovon kell túljutnia.

Mindent bele, Petro, szorítunk érted!

Olasz Bende búcsúzott az Európa-bajnokságtól, mivel legyőzője, a görög Vaszilejosz Rafail Papageorgiu nem jutott döntőbe.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TIRANA

Sportolóink hétfői eredményei

Selejtező
55 kg:
Vaszilejosz Rafail Papageorgiu (görög)–Olasz Bende 8–4

Negyeddöntő
48 kg:
Murat Hatit (semleges színekben)–Zsitovoz Petro 9–6-nál tus

Írta: K. B.