Zágrábban és a Felvidéken is kiválóan szerepeltünk

Növendékeink több nemzetközi versenyen is remekeltek hétvégén: Zágrábban a Croatia Openen és a Felvidéken rendezett Jégtörő Mátyás nemzetközi viadalon egyaránt számos éremnek örülhettünk.

A Croatia Opent ezúttal az U17-es korosztály kötöttfogású és női birkózóinak rendezték meg a horvát fővárosban. A srácoknál kereken tíz nemzet képviseltette magát: a teljes horvát mezőny mellett bolgár, izraeli, szerb, holland, szlovák, portugál, szlovén és ukrán sportolók is szőnyegre léptek a Pescenica Sportcsarnokban.

A Struhács György, Szabó Martin és Korpási Bálint vezette kötöttfogású küldöttségünk szinte minden súlycsoportban versenybe szállt az érmekért, és a legtöbb kategóriában döntőt is birkózhatott. Aranyéremből végül négy, ezüstből öt, míg bronzból kettő jutott a mieinknek.

A medálok mellett egy negyedik és négy ötödik helyezést is jegyeztek a KIMBA neve mellett, így nem volt kérdés, hogy a csapatpontversenyt is magabiztosan megnyerjük, méghozzá több mint 50 pontot verve a házigazda horvátokra.

Szomorú hírt is közölnünk kell: szerencsétlen mozdulatot követően súlyos könyöksérülést szenvedett Európa-bajnoki bronzérmes kiválóságunk, Kerepesi Ákos, akinek ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk!

A Ligeti Richárd és Kocsis Gábor vezette U17-es leánycsapat tagjai szerb, horvát és holland birkózókkal szemben próbálhatták ki magukat. Nagy öröm, hogy mind a nyolc fiatalunk dobogóra állt, öten ráadásul a legfelső fokára, így a csapatpontverseny első helyezése sem forgott kockán. 

A felvidéki Jégtörő Mátyás nemzetközi U20-as és U17-es kötöttfogású, valamint női versenyen a világbajnok Kiss Balázs vezetésével szép sikereket értünk el. A több mint tíz ország részvételével tartott eseményen öt aranyérem lett a miénk, ami mellett egy ezüst- és három bronzérmet is elküönyvelhettünk.

Gratulálunk, gyerekek, nagyon szép munka!

CROATIA OPEN

Sportolóink eredményei

Kötöttfogás
45 kg: 1. Ónodi-Andrade Olivér
48 kg: 1. Kovács Keve, 2. Krím Áron
51 kg: 1. Kazinczy Bálint, 4. Juhász Imre
60 kg: 2. Olasz Bende, 5. Toplak Barna
65 kg: 2. Torda Regő, 3. Szabad Botond, 5. Kolompár Tibor
71 kg: 2. Kolompár Imre, 3. Kovács Barnabás, 5. Törőcsik Barnabás
80 kg: 5. Kóródi Zsombor
92 kg: 2. Jakab Dániel, 5. Kerepesi Ákos
110 kg: 1. Czakó Zoltán

Női birkózás
46 kg: 1. Teleki Réka
49 kg: 2. Németh Szonja
53 kg: 1. Köblő Anna
57 kg: 1. Báger Barbara, 2. Páli Éva
65 kg: 1. Pupp Viktória
73 kg: 1. Munk Maja, 2. Cseh Tamara

JÉGTÖRŐ MÁTYÁS NEMZETKÖZI VERSENY

U20
50 kg:
1. Fekete Laura
77 kg: 1. Botos Dominik
82 kg: 3. Nagy Alex

U17
57 kg:
1. Koltai Benjámin
71 kg: 2. Pál-Kutas Levente
80 kg: 1. Szabó Milán, 2. Bárány-Almási Tamás és Kis Balázs
92 kg: 1. Bátyai Dorián

Írta: K. B., T. D.
Fotó: KIMBA