Világklasszis csepeli sportoló állami kitüntetése

A Magyar Köztársaság elnöke, Áder János Magyar Érdemkereszttel tüntette ki a legendás röplapdázót és edzőt, Buzek Lászlót aki pénteken, a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) tartott ünnepségen vette át az elismerést– írja az MTI.

Az eseményen Németh Szilárd, Csepel volt polgármestere, a KIMBA alapítója köszöntötte Buzek Lászlót, aki október 8-án ünnepelte 75. születésnapját.

„Egy időben mi, birkózók, együtt edzettünk a röpisekkel, súlyemelőkkel, ökölvívókkal, és figyeltük, hogy ki az a nagyon magas ember. Mindig sokan vették őt körbe, tanulni akartak tőle. Arra is emlékszem, hogy hatalmasat csattant a labda a leütései után” – mondta Németh Szilárd a 266-szoros válogatott játékosról.

Kiemelte, valaha Csepelen nagyon jó volt a sportélet, kiváló öttusázók, birkózók, kerékpárosok, labdarúgók, röplabdázók alkották a klubot, és a legnagyobbak között tartották számon Buzek Lászlót.

Felidézte a legenda pályafutását, aki a 70-es évek világklasszis magyar röplabdázója volt: tízszeres magyar bajnok és tizenegyszeres kupagyőztes nyolcszor választották az év röplabdázójának. Sportolói képességeit jelzi, hogy Németországban negyvenévesen is szükség volt a játékára.

Németh Szilárd Sárfalvi Péterrel, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, csepeli világbajnok öttusázóval adta át Buzeknek a kitüntetést és az oklevelet.

Meglepetés, hogy érdemesnek találtak erre a kitüntetésre, nagyon boldog vagyok. A Csepel SC nekem a gyerekkoromat, a fiatalságomat jelenti. Olyan klub, amely végig kísérte a pályafutásomat” nyilatkozta honlapunknak Buzek László.

Fotó: MTI