Tösmagi Attila vigaszágas

Egy-egy győzelemmel és vereséggel vasárnap a vigaszágon küzdhet tovább a bronzéremért a tiranai U23-as világbajnokságon junior Európa-bajnok ösztöndíjasunk, a kötöttfogású 77 kilogrammos Tösmagi Attila.

Tösmagi a selejtezőben magabiztos győzelmet aratott, 2:31 perc alatt technikai tussal nyert a szaúd-arábiai Hasszan A Barnavival szemben. A nyolcaddöntőben már jóval keményebb ellenfél érkezett az U23-as Eb győztes azeri Khasay Hasanli személyében. Fiatalunk jól küzdött, a második menetben 1–1-es állásnál – amely neki kezdvezett – lenti helyzetből próbálkozhatott, ám az azeri egy pontért fölékerekedett, majd fordítottemelésekkel, intéssel és kiléptetéssel kialakította a technikai tust (9–1).

Attilának nem kellett letennie az érmes reményeiről, hiszen Hasanli bejutott a döntőbe, így a magyar fiú vasárnap a vigaszágon küzdhet tovább a harmadik helyért.

A szombati vigaszágon Klányi Krisztoferért (72 kg) szoríthattunk, a lengyel Piotr Stolarczykot még maga mögé utasította, ám az azeri Ruslan Nurullayevvel már nem bírt, ezzel búcsúzott a világbajnokságtól.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, TIRANA

Sportolóink szombati mérkőzései

Selejtező
77 kg:
Tösmagi Attila–Hasszan A Barnavi (szaúd-arábiai) 10–0

Nyolcaddöntő
77 kg:
 Khasay Hasanli (azeri)–Tösmagi Attila 9-1

Vigaszág
72 kg: Klányi Krisztofer–Piotr Stolarczyk (lengyel) ‘3–3  később szerzett ponttal)
72 kg: Ruslan Nurullayev (azeri)–Klányi Krisztofer 2–1

Írta: K. B.
Fotó: UWW