Tösmagi Attila döntős az U20-as Eb-n!

Az alapprogramunkban nevelkedő Tösmagi Attila három győztes mérkőzéssel döntőbe jutott a Rómában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású versenyében, a 72 kilogrammosok között.

Kedden kezdte meg szereplését a tavalyi junior Európa-bajnokságon második, a világbajnokságon harmadik Tösmagi Attila, aki a nyolcaddöntőben az örmény Arman Hacsikjant győzte le 3–1-re, a folytatásban a román Igor Boteznél is jobbnak bizonyult (7–1), sőt, a török Ömer Dogan ellen elért 7–4-es sikerével már a szerda esti fináléban tudhatta magát, amelyben az ifjúsági olimpiai bajnok azerivel, Gurban Gurbanovval méri össze a tudását. Ezúton is sok sikert kívánunk neki, hajrá, Attila!

A 63 kilogrammos Mányik Dávid a hétfőn elszenvedett vereség után, kedden a vigaszágon küzdhetett tovább, ám ott 5–3-ra kikapott a török Azat Sariyartól, így búcsúzott a versenytől.

Rafael Dániel (60 kg) kedden mutatkozott be a kontinensbajnokságon, de egy meccs után kiesett, mivel technikai tussal (9–0) vereséget szenvedett a moldovai Vitalie Eriomencótól.

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, RÓMA

Keddi eredmények

Nyolcaddöntő
60 kg: Vitalie Eriomenco (moldovai)–Rafael Dániel 9–0
72 kg: Tösmagi Attila–Arman Hacsikjan (örmény) 3–1

Negyeddöntő
72 kg: Tösmagi Attila–Igor Botez (román) 7–1

Elődöntő
72 kg: Tösmagi Attila–Ömer Dogan (török) 7–4

Vigaszág
63 kg: Azat Sariyar (török)–Mányik Dávid 5–3

Írta: K. B.
Fotó: UWW

A megjelenést támogatta: