Tizenhárom érem Zágrábból

Hét arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet nyertek fiataljaink a Zágrábban hét végén rendezett U17-es nemzetközi versenyen.

A megméretés a korosztályos magyar válogatottak első nemzetközi versenye volt az idén. Kötöttfogásban tíz ország sportolói, franciák, szerbek, horvátok, svájciak, osztrákok, északmacedónok, izraeliek, görögök és szlovákok vettek részt rajta.

A magyar csapat 12 fővel indult, közülük nyolcan akadémiánkon nevelkednek.

„A nemzetközi mezőny középhátsó felével találkoztunk, teljesen elégedett voltam a srácok teljesítményével, megnyertük a csapatversenyt – értékel kötöttfogású edzőnk, az U17-es válogatott vezetőedzője, Szabó Martin. A legtöbben minimum három mérkőzésen léptek szőnyegre, és meglehetősen akciódúsan birkóztak azt figyelembe véve, hogy alig egy hete ért véget az alapozás.”

Fiataljaink közül négyen álltak a dobogó legfelső fokára, Zsitovoz Petro, Tótok Péter, Olasz Bende és Zóni Dániel egyaránt aranyérmet nyert.

A tízfős leányválogatottban nyolcan képviselték a KIMBA-t is, Kapuvári Liliána, Pupp Viktória és Müller Petra nem talált legyőzőre. Edzőnk, Ligeti Richárd a csapat vezetőedzőjeként utazott Zágrábba, így látta a történteket: „Látszott, hogy az elmúlt néhány hónapot alapozással töltötték a gyerekek, még nem annyira élesek – hozzáteszem, a felkészülés ezen szakaszában nem is kell annak lenniük. Voltak jó pillanataink és győzelmeink, ahogyan hibákból is adódott bőven. Mindenki esetében kirajzolódtak azok problémák, amelyeket javítanunk kell a folytatásban, szóval hasznos volt a részvételünk. Levontuk a tanulságokat, ezek alapján dolgozunk tovább.”

U17-ES NEMZETKÖZI VERSENY, ZÁGRÁB

A KIMBA dobogósai

Kötöttfogás
48 kg:
1. Zsitovov Petro
51 kg: 1. Tótok Péter
55 kg: 1. Olasz Bende
60 kg: 1. Zóni Dániel, 3. Gáspár Bálint
71 kg: 3. Toplak Zalán
80 kg: 3. Hegyi Aladár

Női birkózás
53 kg:
1. Kapuvári Liliána
61 kg: 2. Bán Panka, 3. Munk Maja
65 kg: 1. Pupp Viktória
69 kg: 3. Kollár Alexandra
73 kg: 1. Müller Petra

Írta: K. B.