Szokol Levente az ötödik helyen zárt

Szokol Levente (87 kg) az ötödik helyen zárt a Santiago de Compostelában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság második, kötöttfogású versenynapján, amelyen Rafael Dániel (60 kg) és Kudelász Hunor (92 kg) vigaszágra jutott.

Szokol Levente hétfőn kikapott az örmény Vigen Nazarjantól, ám kedden a vigaszágon folytathatta a versenyt, mivel legyőzője meg sem állt a döntőig. A bronzmérkőzésért az U17-es Eb-ötödik moldovai Cristian Rusuval találkozott, és magabiztos, 6–2-es sikert ért el. Jöhetett a helyosztó, mégpedig a tavalyi U20-as Európa-bajnokság ötödik helyezettje, a svéd Hamza Sertcanli ellen.

Levit az első menetben válldobással lepte meg a svéd (4–0), ráadásul a második három percben passzivitási ponttal 5–0-ra növelte az előnyét. Növendékünk noha igyekezett, nem tudott akciót végrehajtani, így az ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot, amelyhez ezúton is gratulálunk!

Kedden bemutatkozó fiataljaink közül Rafael Dániel (60 kg), Takács Zsolt (67 kg) és Kudelász Hunor (97 kg) is az első mérkőzésén vereséget szenvedett. Hármuk közül Rafel és Kudelász jutott vigaszágra, nekik is szurkolhatunk szerdán.

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sportolóink keddi eredményei (kötöttfogás)

Selejtező
60 kg:
 Anri Hozrevanidze (grúz)–Rafael Dániel 7–3
97 kg: Gor Ajvazjan (grúz)–Kudelász Hunor 9–0

Nyolcaddöntő
67 kg: Kanan Abullazade (azeri)–Takács Zsolt 6–0

Vigaszág
87 kg:
 Szokol Levente–Cristian Rusu (moldovai) 6–2

Bronzmérkőzés
87 kg:
 Hamza Sertcanli (svéd)–Szokol Levente 5–0

Sportolóink további programja
Kedd-szerda. 60 kg: Rafael Dániel, 97 kg: Kudelász Hunor

Női birkózás
Szerda-csütörtök. 50 kg:
 Fáth Bianka, 55 kg: Szenttamási Róza, 59 kg: Borsos Viktória, 76 kg: Nyikos Veronika
Csütörtök-péntek. 53 kg: Matyi Vivien, 57 kg: Terék Gerda, 62 kg: Soliman Yasmine, 65 kg: Elekes Enikő, 72 kg: Osváth-Nagy Noémi

Szabadfogás
Péntek-szombat. 57 kg:
 Rácz Balázs, 65 kg: Gombos Alex, 70 kg: Nagy Marcell
Szombat-vasárnap. 61 kg: Mizsei Zoltán, 74 kg: Balázs Bálint, 86 kg: Zsivnovszky Péter, 92 kg: Angyal Krisztián, 125 kg: Bazsó Adolf

Írta: K. B.
Fotó: UWW