Szilágyi és Végh is kiváló birkózók ellen küzdött a BOK-csarnokban

Három akadémistánk, Szilágyi György (65 kg), Végh Richárd és Korcsog Milán (125 kg) lehetett volna érdekelt a BOK-csarnokban zajló Polyák Imre–Varga János-emlékverseny csütörtöki, szabadfogáú nyitónapján, utóbbi azonban sérülés miatt visszalépett.

A mindössze 18 esztendős Szilágyi György karrierje első nemzetközi felnőttversenyén 65 kilóban, világklasszisok között mérette meg magát. A súlycsoportban vele együtt hét induló volt, tehát nordic systemben küzdött, annak a kisebbik, háromfős csoportjában. Két fontos mérkőzésen lépett szőnyegre, az amerikai olimpiai kvalifikációs verseny győztese, a mexikói Austin Gomez és a későbbi ezüstérmes iráni Abbasz Ebrahimzadehszavadkuhi ellen. Sportolónk mindkét meccset 10:0-ra elveszítette, így kiesett, de szomorkodásra nincs oka, hiszen rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

U23-as Eb-harmadik helyezettünk, Végh Richárd (97 kg) is egy mérkőzéssel búcsúzott, ő az U20-as világbajnok iráni Abolfalz Babalótól kapott ki 8:0-ra

U23-as Eb-második és -harmadik helyezettünk, a nehézsúlyú Korcsog Milán a háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes grúz legendával, Geno Petriasvilivel találkozott volna a selejtezőben, de bokasérülés miatt visszalépett.

POLYÁK IMRE–VARGA JÁNOS-EMLÉKVERSENY, BOK-CSARNOK

Csütörtök

Sportolóink eredményei

Csoportkör
65 kg: Gomez (mexikói)–Szilágyi 10:0
65 kg: Ebrahimzadehszavadkuhi (iráni)–Szilágyi 10:0

Selejtező
125 kg:
Petriasvili (grúz)–Korcsog – Korcsog sérülés miatt visszalépett

Negyeddöntő
97 kg:
Babalo (iráni)–Végh 8:0

Írta: K. B.
Fotó: R. T.