Szenttamási az ötödik helyen zárta az Eb-t

Fiatalunk, Szenttamási Róza (55 kg) élete első felnőtt-világversenyén, a Bukarestben zajló birkózó Európa-bajnokságon az ötödik helyen zárt.

Az U20-as Eb-ezüstérmes, vb-harmadik Szenttamási Róza szerdán hatalmasat küzdött a spanyol Victoria Baez Dilonéval, 6–0-s hátrányból állt fel, és végül 8–8-ra, nagyobb értékű akcióval diadalmaskodott. A folytatásban tussal kikapott a vb- és Eb-3. moldovai Mariana Dragutantól, de mivel legyőzője döntőbe jutott, Szenttamási csütörtök este a bronzmérkőzésen léphetett szőnyegre, mégpedig az Eb-győztes, vb-3. lengyel Roksana Zasina ellen. 

Szenttamási nagyon szépen küzdött rutinos riválisával, az első menetben két kitolással és egy passzivitási ponttal 3–0-s hátrányba került, a második három percben kitolással és passzivitási ponttal 3–2-re szépített. Az utolsó másodpercekben mindent megtett a szépítésért, de lábra támadásából ő jött ki rosszabbul: Zasina négy pontért eldobta, amelyből mögé került a magyar, aki így 7:3-as vereséget szenvedett, s az ötödik helyen zárt.

Gratulálunk, Róza, büszkék vagyunk rád!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUKAREST

Női birkózás
Bronzmérkőzés
55 kg:
Roksana Zasina (lengyel)–Szenttamási Róza 7–3

Írta: K. B.
Fotó: UWW, archív