Szabados Noémi megnyerte az Eb-válogatót

Női 68 kilóban öszöndíjasunk, Szabados Noémi nyerte meg a hétfőn Tatán rendezett válogatót, amely a februári birkózó Európa-bajnokság magyar indulóiról döntött.

Néhány kategóriában nem derült ki a nemzetközi szövetség (UWW) januári zágrábi rangsorversenyén, hogy ki indul a február 12. és 13. között Bukarestben esedékes Európa-bajnokságon. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója, tehetségkutatónk, Bácsi Péter arról adott tájékoztatást, hogy ezért négy kategóriában – közte a női 68 és 76 kilogrammal – két nyert mérkőzésig tartó válogatókat írt ki a szakvezetés.

Hatvannyolc kilóban az U23-as Eb-harmadik ösztöndíjasunk, Szabados Noémi Pók Karolinával, míg 76 kilogrammban az Eb-bronzérmes Nagy Bernadett a kétszeres junior Eb-győztes fiatalunkkal, Nyikos Veronikával csapott volna össze.

Végül azonban 76 kilóban Nyikos visszalépése miatt mégsem rendezték meg a párharcot, így a hosszú rehabilitáció után térdsérüléséből nemrégiben visszatérő korábbi ösztöndíjasunk, Nagy Bernadett indulhat a romániai kontinensviadalon.

Szabados Noémi csatája egyértelműen alakult, az első meccsen 4–0-ra, a másodikon 7–0-ra győzte le Pókot.

Bácsi Péter elmondta, hogy a hétfőn rendezett válogatókkal gyakorlatilag kialakult a magyar Eb-csapat, amelynek összetételéről ezen a héten dönt a szakmai bizottság javaslatára az MBSZ elnöksége – addig a néhány sérülés miatt kialakult kérdőjel is kiegyenesedhet.

Írta: K. B.
Fotó: MBSZ/R. T.