Szabados Noémi életében először vb-dobogóra állna

Az idén U23-as Európa-bajnoki bronzérmes ösztöndíjasunk, Szabados Noémi fontos tapasztalatokkal gazdagodott szeptemberben, a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ugyanakkor most már csak a jövő héten Tiranában kezdődő U23-as vb-re koncentrál.

Belgrádban a sors úgy hozta, hogy Szabados Noémi az első körben azzal a lengyel Wiktoria Cholujjal méri össze a tudását, akitől a márciusi U23-as Eb-n 7–0-s vereséget szenvedett – Choluj nyakába azon a versenyen aranyérem került. Nos, a győzelem ezúttal sem jött össze, de jóval szorosabb mérkőzést birkóztak egymással, mindkét menetben egy pont született, Szabados 2–0-ra kapott ki, s ezzel kiesett, mivel a lengyel lány nem jutott be a döntőbe.

„Sajnáltam, hogy nem sikerült akciót végrehajtanom, de pozitív, hogy fél év leforgása alatt ennyivel közelebb tudtam hozzá kerülni. Látom és érzem a fejlődést, ez mindenképp jó, erőt ad a folytatáshoz” – fogalmazott ösztöndíjasunk.

Számos versenyen szerepelt az idén a felnőttek között is, hiszen a világ- és az Európa-bajnokság mellett az UWW Ranking Series állomásain szőnyegre lépett. Vegyesen értékeli az évét, megítélése szerint a bukaresti U23-as kontinensviadal sikerült legjobban, még úgy is, hogy ott kivételesen a 72 kilogrammosok között szerepelt.

Most már csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobban sikerüljön neki a Tiranában jövő hétfőn kezdődő U23-as vb, amelyen már a saját súlycsoportjában, 68 kilóban indul: „Hozzászoktam már, hogy ilyen sok versenyen indulok, nem vagyok fáradt. Szeretnék minél jobban birkózni, a lehető legtöbbet kihozni magamból. Fontos, hogy ugyanolyan harcosan küzdjek, mint a felnőttek között Belgrádban, akkor nem lesz baj. Minden kiadnék magamból, s remélem, hogy ez elég lesz arra, hogy életemben először világbajnoki dobogóra álljak!”

Írta: K. B.
Fotó: UWW