„Sportolóink szépen küzdenek az elemekkel”

Számos leányakadémistánk, és több szabadfogású fiatalunk kéthetes edzőtáborban vesz részt Szlovákiában a Csorba-tónál. Női szakágunk edzőjével, Sleisz Gabriellával beszélgettünk a programról és a tapasztalatokról.

November 19-én összesen 24 birkózó kelt útnak Szlovákiába. A csapatot a felnőtt női válogatott néhány tagja mellett nyolc szabadfogású srácunk és leány birkózóink alkotják.

Az első héten kötöttfogású mesterünk, Struhács György, valamint női szakágvezetőnk, Martin Gábor koordinálta a munkát, Sleisz Gabriella a második héten csatlakozott.

„Struhács György a kötöttfogású felnőttválogatott szövetségi kapitánya volt, akkoriban sokat járt ide a fiúkkal. Ő vezetett be minket a terület rejtelmeibe. Jól bejáratott edzőtáborról van szó tehát, remek körülmények között dolgozhatunk, a konditerem kiválóan felszerelt, a szállásra sem panaszkodhatunk, ami pedig az ételt illeti, minden kifejezetten finom” – fogalmaz Sleisz Gabriella.

Struhács György szombatig maradt a Csorba-tónál, azóta Sleisz és Martin koordinálja a sportolókat. Az alapozóidőszak közepén járnak, így rendkívül nagy a terhelés: „Bőven ezer méter felett dolgozunk – folytatja Sleisz. – A hétfői és a szerdai futás volt a legkeményebb, tizenkét-tizenhárom kilométert teljesítettek a birkózók, hatalmas hóban küzdöttek le nagy szintkülönbséget.”

Érdekesség, hogy 1970-ben itt rendezték meg a síugró-világbajnokságot. A helyszín gyakorlatilag síközpont, sípályák ölelik körül a komplexumot.

„A síszezon csak most hétvégén kezdődik, így a pályák egyelőre üresek, használhatjuk őket. Persze, nem síelésre, ezeken kellett felfutni a hegytetőre. Egyébként jól teljesít mindenki, nagy az akaraterő, sportolóink szépen küzdenek az elemekkel. Ettől függetlenül várják már a tábor végét!”

Ehhez mindössze már csak egy napot kell teljesíteniük, a csütörtök reggeli futóedzést követően utaznak haza. Addig is kitartást kívánunk!

Írta: K. B.
Fotó: KIMBA