Sastin Marianna is erősíti edzői csapatunkat!

Akadémiánk szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás kedd délután bemutatta a leánybirkózóinknak új edzőjüket: Magyarország eddigi egyetlen női birkózó-világbajnokát, Sastin Mariannát.

„Végigjárta azt az utat, amelyikre ti is vállalkoztatok. Nagyon jó közösség alakult ki köztetek, európai szinten kiemelkedő utánpótláscsapattá értetek, de ne felejtsük el, hogy a felnőttmezőny hatalmas ugrás az utánpótláshoz képest. Bízunk abban, hogy Mariann is sokat segíthet nektek abban, hogy ezt az akadályt megugorjátok” – fogalmazott az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás, így bemutatva Sastin Mariannát az ifjú akadémistáknak, akik nagy tapssal fogadták a világbajnok, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, Európai Játékokon aranyérmes szakembert.

„Valóban hatalmas az ugrás a junior- és a felnőttmezőny között, igyekszem segíteni nektek abban, hogy minél könnyebben megugorjátok a feladatot. Sokatokat nem ismerem még, örülök, hogy ez most megváltozik. Nagyon remélem, hogy az életem során erről a sportágról idestova harminc év alatt gyűjtött tapasztalatomat úgy adhatom át nektek, hogy azt a lehető leghatékonyabban tudjátok hasznosítani” – magyarázta Sastin Marianna, aki a folytatásban az alapprogramos lányok felkészülését segíti, heti két alkalommal.

Ezt követően új kollégáival, Ligeti Richárddal, Martin Gáborral és Sleisz Gabriellával együtt megtartotta az első edzését a csepeli bázisunkon.

Hogy egészen pontosan milyen célokkal vágott neki az új kihívásnak, arról a csütörtökön megjelenő, vele készült interjúnkban olvashat. 

Írta: K. B.
Fotó: F. L.