Ritter és Zsitovoz is U15-ös Európa-bajnok!

A 46 kilogrammos Zsitovoz Mária és az 58 kilós Ritter Sophie egyaránt aranyérmet nyert a Kaposvár Arénában zajló U15-ös Európa-bajnokságon.

Zsitovoz Mária

Zsitovoz Mária (46 kg) csütörtökön az északmacedón Sadije Durát, a bolgár Dajana Sztojcsevát és honfitársát (a résztvevő országok három súlycsoportban is indíthatnak két versenyzőt), Németh Szonját is magabiztosan múlta felül, az aranyéremért jöhetett az azeri Esra Mammadli. Mária fantasztikusan birkózott, gyönyörű levitelekkel és passzivitási ponttal nagyon simán, 7–0-ra nyert, tehát ő is Európa-bajnok lett Kaposváron!

A néhány héttel ezelőtt a tiranai U17-es Európa-bajnokságon nagy bravúrral, 14 évesen aranyérmes Ritter Sophie (58 kg) az eggyel fiatalabbak mezőnyében, a Kaposváron zajló U15-ös kontinensviadalon is remekelt. Sophie a csütörtöki nyitó napon simán kvalifikálta magát a péntek esti döntőbe, amelyben a lengyel Zuzanna Horbikkal találkozott. Érdekesség, hogy a lányok édesapja, kétszeres Európa-bajnokunk, Ritter Árpád, valamint Radoslaw Horbik egymás ellenfelei voltak 1999 és 2008 között. Nos, a Kaposvár Arénában Sophie bizonyult jobbnak, végig dinamikusan mozgott, támadásait remekül készítette elő, s hajtotta végre: levitelekkel, úgynevezett „orsópörgetésekkel” és megnyert challenge-dzsel 11–0-s sikert ért el, így a dobogó legfelső fokára állhatott!

Gratulálunk lányok a fantasztikus szereplésetekhez! Büszkék vagyunk rátok!

Pénteken nem mellesleg elkezdődött a szabadfogású program, amelyben három fiatalunk volt érdekelt, Szuromi László (41 kg) a bolgár Alekszandar Delcsevtől, Donkó Lehel (52 kg) a grúz Szabad Tkemaladzétól, míg Bárány-Almási Tamás (75 kg) a török Mucteba Koctól kapott ki az első meccsén – mindhárman búcsúztak.  

U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR

Pénteki eredményeink (női birkózás, szabadfogás)

Nyolcaddöntő
41 kg: 
Alekszandar Delcsev (bolgár)–Szuromi László 10–4
52 kg: Szabad Tkemaladze (grúz)–Donkó Lehel 11–0
75 kg: Mucteba Koc (török) – Bárány-Almási Tamás 12-2

Döntő
46 kg: Zsitovoz Mária – Esra Mammadli (azeri) 7-0
58 kg: Ritter Sophie – Zuzanna Horbik (lengyel) 11-0

További programunk

Kötöttfogás
Szombat-vasárnap.
 41 kg: Kovács Keve, 44 kg: Juhász Imre, 48 kg: Kazinczy Bálint, 68 kg: Tóth Kristóf, 75 kg: Kóródi Zsombor.

Írta: MBSZ/K. B.
Fotó: R. T.