Osztrák és német birkózók táboroznak nálunk

Ezen a héten német és osztrák kötöttfogású birkózók edzőtáboroznak akadémiánkon. Világ- és Európa-bajnok edzőnkkel, Korpási Bálinttal beszélgettünk a programról.

A német srácok Lipcse és környékéről érkeztek, összesen nyolcan. Az osztrák csapat gyakorlatilag az U17-es válogatott, amelynek öt tagja látogatta meg akadémiánkat, köztük egy olyan sportolóval, aki nyert már érmet az U15-ös Európa-bajnokságon.

„Mindkét csapat járt már nálunk, nem is egyszer – kezdi Korpási Bálint. – Szeretnek itt edzeni, jól érzik magukat, szinte már hívni sem kell őket, jönnek maguktól. Hétfőn érkeztek, a németek szerda estig, az osztrákok péntekig maradnak. Mindig örülünk annak, ha jönnek, hiszen jó edzőpartnerek, plusz változatosságot hoznak a felkészülésünkbe.”

Kötöttfogású 71 kilóban világ- és Európa-bajnok edzőnk elmondta, ezen a héten még alapozó munka folyik, kinti tréningek és erősítés is szerepel a programban. Fiataljaink először jövő szombaton méretik meg magukat, az U20-asok és az U15-ösök egyaránt szőnyegre lépnek az év első válogatóversenyén, amelynek akadémiánk ad otthont.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.