Nemzetközi edzőtábort rendeztünk

Hétfőtől csütörtökig szabadfogású U17-es nemzetközi edzőtábornak adtunk otthont. Szakágvezetőnkkel, Gulyás Istvánnal beszélgettünk a részletekről.

Múlt hétvégén Dunakeszin rendezték meg az U17-es korosztály idei első válogatóversenyét, amely több ország részvételével zajlott.

„Erős nemzetközi viadal volt, a svájciak, a németek, a lengyelek és a románok is indultak rajta – így szabadfogású szakágvezetőnk, Gulyás István.A svájciak múlt héten táboroztak nálunk, ezen a héten viszont a lengyelek, a németek és a románok maradtak. Több edzésen csatlakozott hozzánk a magyar felnőttválogatott is, a keddi keretedzés alkalmával nagyjából százan dolgozhattunk együtt, a többi tréningen körülbelül ötven-hatvan srác vett részt.”

Dunakeszin vasárnap birkóztak a szabadfogásúak, így hétfőn még könnyített edzést tartottak a fiataloknak: „A maradék öt tréningen a birkózás dominált, rengeteg párt tudtunk kialakítani, bőven akadt edzőpartner. Ezt a lehetőséget megragadva számos szituációs gyakorlatot is vittünk a programba.”

Növendékeink nem mellesleg 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyertek a válogatón: „Szerettem volna több versenyzőnket látni a dobogón, szóval ez is jól mutatja, van még hová fejlődnünk. Remek, hogy ennyi ország el tudott jönni, igyekszünk összedolgozni, s minél többet találkozni egymással. Szükség van az ehhez hasonló megméretésekre, hogy új inger érje a fiúkat. Jövő hét végén rendezik a második válogatót, kíváncsi vagyok, hogyan alakul a verseny” – zárja Gulyás István.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.