Német hölgyek, köztük vb-bronzérmes táborozik nálunk

Hétfőn érkezett, szombatig marad akadémiánkon az a tízfős német női birkózócsapat, amelyet több világversenyen érmes sportoló alkot. Edzőnkkel, Ligeti Richárddal beszélgettünk a programról.

A hölgyek a lipcsei regionális birkózóközpont sportolói, négyen tagjai valamelyik német válogatottnak, a legnagyobb név kétségkívül az a 22 esztendős Anastasia Balyvas, aki az 55 kilogrammosok között bronzérmet szerzett a most szeptemberben Belgrádban rendezett felnőtt-világbajnokságon.

„Többször jártak már nálunk, ügyesek és erősek – magyarázza női szakágunk edzője, Ligeti Richárd. Az alapozás második hetében járunk, a »kedvükért« kicsit módosítottunk az edzésterven, az egyik futóprogramunkat birkózásra cseréltük. Ha már ilyen minőségi edzőpartnerekkel dolgozhatunk együtt, fontos a küzdelem és a technikai gyakorlás.”

A lipcsei csapat szombatig marad Csepelen: „Rendszeresen jó emlékekkel távoznak tőlünk. Jó bizonyíték erre az is, hogy visszatérő vendégeink. Figyelünk arra, hogy elégedettek legyenek a nálunk töltött idővel. Keményen odaállnak az edzésekre, növendékeinknek meggyűlik a bajuk velük, ami rendkívül hasznos. Tényleg örülünk annak, amikor itt vannak. Ami minket illet, jövő héten folytatjuk az alapozóprogramot, néhányan csatlakoznak a felnőttválogatotthoz, amely Szlovákiába utazik edzőtáborozni. Nehéz napok előtt állunk, mindenkinek sok erőre és kitartásra van szüksége, de pozitív, hogy rendkívül motiváltak a lányok” – zárta Ligeti Richárd.

Írta: K. B.
Fotó: KIMBA