Meghitt pillanatokkal teli karácsonyi ünnepség

Akadémiánk megtartotta az immár hagyományosnak tekinthető karácsonyi ünnepségét, amelyen a teljes KIMBA-család megjelent, és együtt, meghitt jelenetek kíséretében álltak meg egy pillanatra, s adtak hálát.

Arnóczky Noémi énekesnő előadása nyitotta az eseményt, aki karácsonyi klasszikussal alapozta meg a hangulatot.

Mintegy 250-en vettek részt a karácsonyi ünnepségen

A KIMBA munkatársai és akadémistái mellett külön köszöntötték Németh Szilárdot, a Magyar Birkózók Szövetsége elnökét, a KIMBA alapítóját, Süle Lászlót, a KIMBA kurátorát, Bacsa Pétert, a KIMBA operatív igazgatóját, az MBSZ ügyvezető alelnökét, Hegedüs Csabát, Prima Primissima díjas olimpiai bajnokot, a KIMBA nagykövetét és szakmai főtanácsadóját, Lőrincz Tamás olimpiai bajnokot, a KIMBA szakmai igazgatóját, Ancsin Lászlót, az MBSZ főtitkárát, Dudás Zoltán diakónust, Bálint Zoltánt, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetőjét, Tóth Jánost, a Délpesti Tankerületi Központ igazgatóját, Tóth Endrét, a Délpesti Tankerületi Központ igazgatóhelyettesét, Borsody Kingát, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum kancellárasszonyát, Herczeg Máriát, a BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóját, Bese Benőt, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatóját, Jaksa Gábort, a Budapest Baptista Szakiskola és Sportiskola igazgatóját, Ivitz Erikát, a Bocskai István Református Oktatási Központ Apáczai Csere János Középiskola igazgatóját, Budai Lászlót, a Ments Életet Alapítvány kuratóriumának alelnökét, valamint a megjelent önkormányzati képviselőket, a Csepel Torna Club igazgatóit és a szakosztály vezetőit, csepeli sportvezetőket, a testnevelői munkaközösség tagjait.

Szécsényi Kornél mesét mondott

Növendékünk, Szécsényi Kornél a Kis fenyőfa című mesével hozott aranyos pillanatokat a délutánba. Dudás Zoltán meghitt ünnepi gondolatokkal, fontos érzelmi útravalóval ajándékozta meg a megjelenteket.

Németh Szilárd köszöntőjében felhívta a figyelmet az emberi értékek fontosságára, hálát adott mindenkinek az egész éves munkájáért, kellemes ünnepeket, sok erőt és kitartást kívánt a következő esztendőhöz.

Müller Petra az ünnepekhez méltó verssel készült, ami után a mintegy 250 résztvevő együtt elénekelte a Mennyből az angyalt.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára is megosztotta ünnepi gondolatait, kiemelve többek között az összefogás hatalmas erejét is.

Átadtuk a legendák által aláírt birkózómezt

Akadémiánk idén is szeretett volna segíteni, ezzel együtt támogatást nyújtani jótékonysági szervezetnek. Elsőként a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához szerettünk volna csatlakozni, azonban tárgyi adományunk fogadását a szervezők technikai okok miatt nem tudták megoldani. Így idén a választás a nagyon értékes tevékenységet végző Ments Életet Közhasznú Alapítványra esett, amely életet veszélyeztető, súlyos betegségben szenvedő gyerekek álmait váltja valóra. A magyar birkózócsalád példás összefogásaként a sportág hazai legendái, összesen 31 olimpiai, világ- és Európa bajnok saját kézjegyével látta el a most átadásra került válogatott birkózómezt, amelyet az alapítvány árverésre bocsáthatott volna, ám Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa azonnal jelezte, hogy nagyon szívesen megvásárolja a különleges relikviát, pontosan egymillió forintért.

A bajnokok a válogatott mezen kívül külön adománylevelet is aláírtak, amelyet Németh Szilárd és Fülöp Attila adott át Budai Lászlónak.

Az akadémisták nevében Elekes Enikő, Mizsei Zoltán, Ritter Sophie és Szinay Szabolcs vette át a karácsonyi ajándékokat, míg a szakmai stábot Leimetter Judit és Lőrincz Tamás képviselte.

Arnóczky Noémi minikoncerttel örvendeztette meg a közönséget, interaktív előadásában több fiatalunk és edzőnk segítségét kérte, akik szívesen vettek részt a mókás feladatokban.

Az edzők természetesen átadták az ajándékokat az összes fiatalunknak, míg vezetőink a kollégáknak köszönték meg a munkájukat. A programot remek hangulatú, svédasztalos vacsora zárta.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.