Különleges programok színesítették lakitelki edzőtáborunkat

Múlt héten keddtől péntekig szabadfogású és leány növendékeink új helyszínen, Lakitelken a Hungarikum Ligetben edzőtáboroztak. mestereinket kérdeztük a történtekről.

A Hungarikum Liget rendkívül különleges komplexum, hiszen szállodája mellett wellness-szolgáltatásokat, rendezvényközpontot is nyújt a vendégeinek, miközben kiemelten foglalkozik a sporttal, a vallással és a kultúrával. Mindezekért mondhatjuk, különleges élményben volt része növendékeinknek, akik teljes egészében alapozómunkát folytattak a táborban.

„Egyáltalán nem alkalmaztunk szőnyegmunkát – kezdi szabadfogású edzőnk, Tóth Gábor.A hely újdonság volt, soha nem jártunk még itt, kifejezetten jól sikerült tábort tudhatunk magunk mögött. Minden adott volt a munkához, éltünk a futási lehetőséggel, az erősítőteremmel, valamint a gyógyvizes medencével. Mindemellett érdekes programokon is részt vettünk, bemutatták a múzeumokat, a lovardát, sőt a footgolfpályát is.”

A táborban mintegy 70 birkózónk készült, s a csütörtöki edzés különösen emlékezetesen alakult, hiszen tiszteletét tette Lezsák Sándor, József Attila-díjas magyar költő, az Országgyűlés alelnöke, aki izgalmas előadást tartott fiataljainknak.

Leányakadémistáink edzője, Ligeti Richárd elmesélte, hogy a Vajdasági Birkózóakadémia nyolc hölgy sportolója is csatlakozott a munkához. Emellett persze ő is részletezte az összetartáson történteket: „Rengeteg társas gyakorlatot végeztünk, emellett álló technikákat hajtottunk végre. A programba sok futást és úszást is csempésztünk. Az ünnepi időszakban arra kértük a gyerekeket, hogy otthon is eddzenek. Aki így tett – márpedig a legtöbben így tettek –, az kifejezetten jól bírta a tábort.”

A szakemberek arról számoltak be, hogy a következő egy-két hétben véget ér az alapozás, és elkezdődik a szőnyegre átvezető munka. Az első megméretésről is szót ejtettek, szabadfogású és női birkózóink egyaránt részt vesznek az Ausztriai Wolfurtban február 2. és 4. között esedékes UWW nemzetközi versenyen.

Írta: K. B.