Karaoke, sárkányhajó – megtartottuk tanévzárónkat

Kiválóan alakult akadémiánk 2022–2023-as tanévének záróünnepsége, amelyet baráti, mókás hangulat övezett: karaoke-, sárkányhajó és kötélhúzóverseny is bekerült a programba.

Csütörtök délután növendékeink és a teljes szakmai stábunk mellett a felnőtt kötött- és szabadfogású válogatott is megjelent a KIMBA-ban. Nem véletlenül, az edzésüket nívós esemény előzte meg, amelyen leleplezték az áprilisi, zágrábi Európa-bajnokságon a kötöttfogású 87 kilogrammosok között bajnok Takács István képét a Bajnokok falán. A BHSE sportolóját ezúton is tapsvihar fogadta, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bacsa Péter, az MBSZ szakmai igazgatója, Bácsi Péter, a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, valamint a nevelőműhely mesteredzője, Bacsa Ferenc külön köszöntötte.

A „buli” innentől beindult, a gyerekek az edzőkkel együtt sárkányhajó- és kötélhúzóversenyen vettek részt. A fáradalmakat persze ki kellett pihenni, grillkolbász, hamburger, limonádé és hideg üdítőitalok várták a vendégeket.

A gyerekek mindeközben ellepték a csocsó- és a pingpongasztalt is, jókedvűen játszottak rajtuk. Az estéhez közeledve azonban néhány perc erejéig komolyra fordult a hangulat!

Bacsa Péter, Lőrincz Tamás, valamint a KIMBA kurátora, Süle László egyaránt értékelte az elmúlt tanévet, felhívva a figyelmet a nevelőműhely által képviselt értékekre, az edzésmunka, valamint a tanulás fontosságára. Mindemellett sok sikert kívántak a korosztályos nyári világversenyekre.

Lőrincz Tamás ezt követően pólóval jutalmazta az év legjobbjait. Díjat kapott a legtöbbet fejlődött, a legjobban tanuló és a legtöbb edzésen résztvevő sportoló. Lőrincz „Médiasztár”, „Legjobb fazon” és „Legerősebb ember” kategóriában is pólókat adott át, természetesen némi humorral fűszerezve.

Mindezek után jöhetett a közös tortázás, míg az estét a remek hangulatú karaokeverseny koronázta meg.

Írta: K. B.
Fotók: F. L.