Kapuvári a vigaszágon, Kollár a nyolcaddöntőben esett ki

Vigaszágra került ugyan az U17-es vb-bronzérmes Kapuvári Liliána az isztambuli U17-es világbajnokságon, és bár nyert is egy meccset, de a folytatásban kikapott, Kollárhoz hasonlóan kiesett.

A 2021-es budapesti U17-es világbajnokság bronzérmese, Kapuvári Liliána ismét dobogóra állhat a korosztály világversenyén, ehhez azonban mindhárom pénteki mérkőzését hoznia kell a vigaszágon.

Az újpesti 53 kilogrammos birkózó ugyanis vereséggel kezdte az isztambuli megmérettetést, a tavalyi vb-ezüstérmes japán Szakura Onisitől szenvedett 10-0-s vereséget a selejtezőben.

Liliána ázsiai legyőzője azonban a döntőig meg sem állt, így növendékünk akár a dobogó harmadik fokáig is eljuthatott volna a vigaszágról. Kezdésként a mongol Mongolhut le is győzte, ráadásul kétvállal, ám a folytatásban 10-0-ra kikapott az amerikai Brooks-tól, ezzel véget ért a világbajnokság számára.

Eközben a 69 kilogrammos Kollár Alexandrának egyetlen mérkőzés jutott Törökországban. A dorogi versenyzőt a szerb színekben birkózó Újhelyi Evelnt győzte le kétvállal a nyolcaddöntőben, és mivel Újhelyi nem jutott döntőbe, Kollár búcsúzni kényszerült.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ISZTAMBUL

Sportolóink csütörtöki eredményei:

Selejtező
53 kg: Szakura Onisi (japán) – Kapuvári Liliána 10-0

Nyolcaddöntő
69 kg: Újhelyi Evelin (szerbiai) – Kollár Alexandra tus 3-0-nál

Vigaszági mérkőzések
53 kg: Kapuvári Liliána – Bajaszgalan Mongolhu (mongol) tus 7-2-nél
53 kg: Karlee Brooks (amerikai) – Kapuvári Liliána 10-0