Kanadai csapat edzőtáborozik nálunk a héten

Vasárnap 18 kanadai birkózó érkezett akadémiánkra edzőtáborozni, egyenesen Torontóból. Növendékeink mások mellett a felnőtt-világbajnoki bronzérmes Diana Weickerrel, valamint a kétszeres U23-as vb-harmadik Hannah Taylorral is együtt dolgozhatnak egy héten át. Női szakágvezetőnkkel, Martin Gáborral beszélgettünk a látogatásuk céljáról és a programról.

Számunkra különösen szerencsés időszakban érkezett a torontói egyetemi birkózócsapat 11 női és 7 férfi tagja, hiszen jó néhány sportolónk készül együtt az U20-as válogatottal, amelynek július 26-án kezdődik az Európa-bajnoksága a spanyolországi Santiago de Compostelában.

„Húsz és huszonöt év közötti birkózók utaztak hozzánk – meséli női szakágvezetőnk, Martin Gábor. Pont kapóra jön az itt létük, hiszen két hét múlva kezdődik az U20-as Eb, így tökéletesen beilleszthettük őket a felkészülési programunkba. Kifejezetten ügyes, tehetséges birkózók a kanadaiak, jó állapotban vannak, tehát kiváló edzőpartnerek. Nem turistaként érkeztek, keményen beleállnak a mérkőzésekbe. Világversenyen érmes versenyzők is vannak közöttük, például Diana Weicker és Hannah Taylor.”

A csapat vezetőedzője korábban a kanadai női és férfi válogatottat is irányította, innen ismerte fiú szakágvezetőnket, Gulyás Istvánt. Vele vette fel a kapcsolatot tavasszal, a részleteket viszont már Martin Gáborral egyeztette.

„A fiúk épp nemzetközi edzőtáborban vesznek részt Tatán, a kanadai srácok kedden, csütörtökön és pénteken kapcsolódtak be oda. A teljes csapat vasárnapig marad, az edzéseken javarészt a küzdelmen, a birkózáson és a technikai elemek csiszolásán van hangsúly. Bízunk abban, hogy jó kapcsolat alakul ki közöttünk, amely hosszú távon is nagyon hasznos lehet, hiszen jó esetben akár mi is utazhatunk hozzájuk” – zárta Martin Gábor.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.