Kanadában táboroznak fiataljaink

Kanadába, a Niagara-vízesés mellett található St. Catharines városába utazott edzőtáborba hat növendékünk és edzőnk, Ligeti Richárd. A szakemberrel beszélgettünk az eddig tapasztaltakról és a körülményekről.

A kanadai Brock University csapata júniusban látogatott Csepelre összetartásra, és olyan jól sikerült az az esemény, hogy minket is meghívták Kanadába. Csapatunk vasárnap, ottani idő szerint délelőtt tíz órakor érkeztek meg St. Catharinesbe, azóta több edzésen is részt vett már, de a fiatalok még mindig küzdenek az időeltolódással, amely nem kevés: hat óra.

„Már tudtunk kicsit aludni, de mindenki nyúzott még – kezdi beszámolóját edzőnk, Ligeti Richárd. Három-három kadet és junior sportolóval érkeztünk, és jövő csütörtökig maradunk. Női birkózásban ez Kanada egyik legerősebb egyetemi csapata, több olyan sportoló is dolgozik itt, aki nyert már érmet világversenyen, szóval minőségi edzőpartnerekből nincs hiány. Nagyon profi munka zajlik, örülünk az együttműködésnek, biztos, hogy hasznos napok elé nézünk.”

A programban napi két edzés szerepel, míg vasárnap versenyen veszünk részt mi is, amelyet háromnegyed óra autóútra, Hamiltonban rendeznek.

„Körülbelül húsz lánnyal dolgozhatunk együtt, kifejezetten izgalmasak a foglalkozások. Sportolóink és én is sokat tanulok belőlük. A reggeli edzések különösen érdekesek, ilyenkor a fizikai fejlesztésre helyezik a hangsúlyt, öt-hat erőnléti edző tartja az edzéseket. Ők egész délelőtt itt vannak, s az egyetemhez tartozó összes sportágnak külön-külön megtartják a tréninget, természetesen minden esetben sportágspecifikusan” – fogalmaz Ligeti.

Hotelben szállásolták el csapatunkat, amelynek lesz egy nap pihenője, mégpedig jövő hétfőn. Ekkor lehetőség nyílik arra is, hogy megnézzék a várost, valamint a híres Niagara-vízesést.

Írta: K. B.