„Ez volt az eddigi legerősebb felvételink”

Mintegy harminc ifjú birkózó vett részt nevelőműhelyünk 2024–2025-ös tanévben induló teljes akadémiai programos felvételijén. Szakmai operatív menedzserünk, Németh Iván értékelte a történteket.

A közel háromórás felvételi bemelegítése közben a KIMBA szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok szakmai főtanácsadója, Hegedüs Csaba és Matthews Evelein utánpótlás-menedzser szülői értekezlet keretein belül adott tájékoztatást a lefontosabb tudnivalókról.

A fő program technikai és fizikai állapotfelmérést, valamint antropometriai és orvosi vizsgálatot foglalt magában. A kötött- és a szabadfogású technikai felmérés minimálisan eltért egymástól. Előbbi fogásnem képviselőinek csípődobást, válldobást, hátraesést, derékra támadást, felfordítást és hátsó-alsó emelést kellett bemutatniuk, míg a szabadfogásúaknak csípődobást, válldobást, hátraesést, malom dobást, egy- és pároslábra támadást, felfordítást, valamint orsót.

Ami a fizikai felmérést illeti: a fiatalok helyből távolugrást, kötélmászást (lábhasználat nélkül), fekvőtámaszt, az úgynevezett plankot (három percig), húzódzkodást, ingafutást, szorító erőmérést, valamint egy percig négyütemű fekvőtámaszt végeztek – mindenből a maximumot.

A program orvosi vizsgálattal zárult, ezért Dr. Bakanek György felelt.

„Úgy hiszem, ez volt az eddigi legerősebb felvételink, nagyon sokan teljesítettek átlag felett, ami fantasztikus. – értékel szakmai operatív menedzserünk, Németh Iván.Úgy fest, ígéretes társaság csatlakozik, hozzánk, ennek nagyon örülünk. Nem határoztuk meg előre, hányan nyerhetnek felvételt, azok a birkózók csatlakozhatnak az akadémiánkhoz, akik teljesítették az edzők és a szakvezetők által elvárt szintet.”

A nap végén a gyerekeket szendviccsel, csokival és vízzel engedtük haza, így gyorsabban feltöltődhettek a kimerítő felvételit követően.

Németh Iván leszögezte, akadémiánk szakmai felelősei hamarosan döntést hoznak, legkésőbb két héten belül jelezzük az érintett kluboknak, hogy csatlakozhat-e hozzánk a birkózójuk.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.