Edzőtáborokkal hangoltunk az ünnepekre

Karácsony előtt sem pihentek fiataljaink, a kötött- és szabadfogásúak Tatán, míg a lányok akadémiánkon edzőtáboroztak. Olimpiai bajnok szakmai igazgatónk, Lőrincz Tamás beszélt bővebben a programról.

Iskolába hivatalosan csütörtökig jártak volna a diákok, ám a szakmai vezetés úgy döntött, a teljes hetet edzőtáborra fordítja: „Az utolsó nap már nem is volt teljes tanítás, szóval abban maradtunk, a hétfőt, a keddet és a szerdát beáldozzuk. Így csak az edzésre, a regenerációra és a pihenésre koncentrálhattak fiataljaink. Az edzőtábor mindig sokkal többet ad, hatékonyabban tudunk dolgozni. Az ünnepekhez közeledve amúgy is kicsit fásult volt a csapat, fontos volt kiragadni őket a megszokott hétköznapokból. Megérte, nagyon odatették magukat, a futóedzéseken remek eredmények születtek” – fogalmazott Lőrincz Tamás.

A lányok Csepelen készültek

A kötött- és szabadfogásúak péntekig edzettek Tatán, míg a lányok csütörtökig tartózkodtak a bázisunkon. Az előtérben természetesen még az alapozás van: „Fejlesszük a fizikai adottságaikat és az állóképességüket. Ha jól sikerül a program, akkor kiváló alapot ad a teljes évhez, aminek hála közelebb kerülhetünk a rövidtávú céljainkhoz: sikeresen szeretnénk szerepelni a nyári korosztályos világversenyeken. Erre minden esélyünk megvan, hiszen mindhárom szakágban ütőképes a csapatunk.”

Lőrincz Tamás arról is tájékoztatást adott, hogy a szabadfogású fiúk és a lányok januárban új edzőtáborhelyszínt próbálnak ki, Lakitelken a Hungarikum Ligetet. Eközben a kötöttfogásúak testvérakadémiánkon, a Vajdasági Birkózóakadémián dolgoznak, az összetartás végén barátságos csapatversenyen mérik össze a tudásukat egymással.

Szakmai igazgatónk a jókívánságait is tolmácsolta: „Rengeteget dolgoztunk az elmúlt évben, mindenki odatette magát, ezúton is köszönök mindent az akadémistáinknak, valamint a dolgozóinknak. Noha fiataljainktól azt kértük, minden nap iktassanak be egy edzést, most ezzel együtt is van némi idő a pihenésre, feltöltődésre. Ezúton is áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek. Jövőre gőzerővel folytatjuk!”

Írta: K. B.