Edzőtáborokkal hangoltunk a húsvétra

A tavaszi szünetben sem csak pihentek fiataljaink, a srácok Tatán, a lányok Mátraházán edzőtáboroztak. Szakmai operatív menedzserünk, Németh Iván mesélt a részletekről.

A kötött- és szabadfogású teljes és alapprogramos srácok a tatai olimpiai edzőtáborban dolgoztak múlt hétfőtől csütörtökig: „Mintegy nyolcvan fő vett részt az összetartáson, amelyre olyan fiatalok is meghívást kaptak, akik jövő szeptemberben csatlakoznak a teljes akadémiai programunkhoz. Szituációs gyakorlatokat végeztek, birkóztak, emellett futás, erősítés és úszás is szerepelt a komplex menetrendben” – így Németh Iván.

A szakembertől megtudtuk, hogy a lányok mintegy negyven fővel, néhány felnőtt sportolóval kiegészülve készültek Mátraházán.

Németh kiemelte, edzőink különös figyelmet fordítottak az egyes korosztályok felkészülési metódusára, hiszen a versenyeloszlás különbözik egymástól – az U15-ös szabadfogású fiúk és lányok országos bajnokságát például múlt szombaton Kiskunfélegyházán rendezték, míg az U17-es kötöttfogásúak következő válogatóversenye, a Fekete Gyémánt-kupa most szombaton, Dorogon lesz.

„Mindent összevetve remek napokat zártunk mindhárom szakágban” – tette hozzá Németh Iván.

Írta: K. B.
Fotó: F. L., archív