Csodálatos érték az ember – Kispál György atya

Akadémiánk csepeli bázisán tartott előadást növendékeinknek Kispál György plébános hétfőn, aki arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy minden ember csodálatos értéket jelent.

Nevelőműhelyünk filozófiája, hogy kiváló sportolókat és gondolkodó, jó embereket neveljünk. Szakvezetőink tudják, hogy a célig vezető úton a birkózók lelkével is törődni kell, hiszen fiataljainknak az iskola mellett a birkózószőnyegen is meg kell felelniük az elvárásoknak, tehát extra terhelés alatt állnak nap mint nap. Épp emiatt a KIMBA szakmai főtanácsadója, Hegedüs Csaba felkérte Kispál György atyát arra, hogy egymás utáni három hétfőn tartson előadást a fiataljainknak. Az első alkalomra most került sor.

„Levetítettük a Pillangó Cirkusz című rövidfilmet, amelyben az a Nick Vujicic is szereplő, aki kéz és láb nélkül született. Az ő történetéből rengeteget lehet tanulni – meséli honlapunknak Kispál György atya. – Mindhárom alkalommal az lesz a téma, hogy az ember mennyire csodálatos érték, külön, külön, mindenki egyenként. Ezt szeretném megértetni az ifjú birkózókkal. Hegedüs Csaba ötlete volt, hogy ilyen formában is adjunk valami pluszt a gyerekeknek, én pedig örömmel fogadtam a felkérést.”

Írta: K. B.
Fotó: F. L.