Arszen Dzsulfalakjan edzést tartott fiataljainknak

Arszen Dzsulfalakjan, az örmények vb- és Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes egykori birkózója, a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottságának elnöke amellett, hogy előadást és gyakorlati bemutatót tartott a módszertani központunk által rendezett nemzetközi konferencián, edzést is vezényelt fiataljainknak.

„A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes örmény Arszen Dzsulfalakjan régi tisztelője az országnak, hiszen pályafutása során három sportolónk is legyőzte őt (Bácsi Péter, Lévai Zoltán és Lőrincz Tamás) – ezt talán senki nem mondhatja el magáról rajtunk kívül. Mindig kiemeli, nem érti, hogy egy ilyen kis országban miként lehet ennyi jó birkózó” – fogalmazott akadémiánk operatív igazgatója, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.

Dzsulfalakjan rendkívül kedves volt mindenkivel, és sokat tett azért, hogy a konferenciánk igazán nívós legyen. Pénteken a nemzetközi birkózósport 2013-tól történő átalakításáról tartott előadást, majd az esemény végén edzést vezényelt fiataljainknak. Átvették a kötöttfogás alapjait, az állásból történő léptetést, akciókeresést, a lenti helyzetből való védekezést és támadást.

Másnap, tehát szombaton számos hasznos fogás bemutatása mellett tréfás történetekkel is traktálta a hallgatóságot.

Arszen, nagyon köszönjük a látogatásodat és a rengeteg szakmai útravalót!

Írta: K. B.
Fotó: T. D.