Angyal bronzmeccses, Mizsei és Zsivnovszky vigaszágas

Elrajtolt spanyolországi Santiago de Compostelában zajló U20-as Európa-bajnokság utolsó, szabadfgogású programcsomagja, amelyben Angyal Krisztián (92 kg) kiharcolta, hogy vasárnap a bronzmérkőzésen lépjen szőnyegre, míg Mizsei Zoltán (61 kg) és Zsivnovszky Péter (86 kg) a vigaszágon bizonyíthat.

A tavalyi U20-as vb-n ötödik Angyal Krisztián az első mérkőzésén pontban gazdag meccsen 12–8-ra legyőzte a moldovai Constantin Buzát, a negyeddöntőben viszont nem bírt az örmény Knjaz Ibojannal. Riválisa döntőbe jutott, Angyal pedig helyosztót birkózhat, mivel az örmény a nyolc között szerepelt először. Krisztián vasárnap este az U17-es Eb-második bolgár Szali Szalijevvel küzdhet meg a dobogó harmadik fokáért.

Az U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes Zsivnovszky Péter (86 kg) a selejtezőben, Mizsei Zoltán (61 kg) a nyolcaddöntőben maradt alul, de vasárnap mindketten a vigaszágon bizonyíthatnak a harmadik helyért.

Hajrá, sárcok, mindent bele!

Balázs Bálint (74 kg) egy nyertes meccs után, míg a kötöttfogásról az idén szabadfogásra váltó Bazsó Adolf (125 kg) egy vereséget követően búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sportolóink szombati eredményei (szabadfogás)

Selejtező
86 kg: Museg Mkrtcsjan (örmény) – Zsivnovszky Péter 11-4
92 kg: Angyal Krisztián – Constantin Buza (moldovai) 12-8
125 kg: Levan Lagvilava (francia) – Bazsó Adolf 9-2

Nyolcaddöntő
61 kg: Jeyhun Allahverdiyev (azeri) – Mizsei Zoltán 11-1
74 kg: Balázs Bálint – Vartan Oganissian (izraeli) 11-0

Negyeddöntő
74 kg: 
Mukhammad Inshapiev (osztrák) – Balázs Bálint 10-0
92 kg: Knjaz Ibojan (örmény) – Angyal Krisztián 9-0

Írta: K. B.
Fotó: UWW