Tizenkét U17-es érem Szabadkáról

U17-es sportolóink 3 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet nyertek a Szabadkán hétvégén rendezett nemzetközi versenyen.

A viadalon a magyarok mellett szerb, horvát, moldovai, román, szlovén és portugál versenyzők vettek részt. Kötöttfogású fiataljaink 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek, edzőnk, Cifferszky Ákos – aki egyben az U17-es kötöttfogású válogatott edzője is – így értékeli a teljesítményüket: „Közepes erősségű versenyen vettünk részt, a románok az első számú csapatukkal szerepeltek. Felkészülési viadalnak kiváló volt, a hibáink és az erősségeink egyaránt kirajzolódtak. Bizakodóak vagyunk az évet illetően, igyekszünk úgy összeállítani a programunkat, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a világversenyeken. Nagy segítségünkre lesz ebben az április végén Iránban kezdődő edzőtáborunk, amit már nagyon várunk.”

A lányok 1-1 arany- és bronz-, valamint három ezüstéremmel tértek haza. Ligeti Richárd így vélekedik a történtekről: „Néhány kivételtől eltekintve fiatalabb versenyzőket indítottunk, akiknek a tapasztalatszerzés különösen fontos. Mindenki legalább két meccset birkózott, de inkább három-négy alkalommal léptek szőnyegre a lányok. Nem voltunk csúcsformában, de a felkészülés ezen szakaszában nem is kell abban lennünk. Adódtak hibák, de úgy vélem, a nyári kontinensbajnokságra és a vébére egész jó alakulatunk lehet. Próbáljuk összeszoktatni a lányokat, és nagyon jó látni, hogy igazi csapatként működnek együtt” – így Ligeti Richárd, aki egyben az U17-es leányválogatott vezetőedzője is.

Sportolóinkat és edzőinket testvérakadémiánk, a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia látta vendégül, ezúton is szeretnénk megköszönni azt a fantasztikus vendégszeretetet és odafigyelést, amelyet a csapatunk megtapasztalhatott.

U17-ES NEMZETKÖZI VERSENY, SZABADKA

A KIMBA dobogósai

Kötöttfogás
45 kg:
1. Zsitovoz Petro
51 kg: 2. László Mózes
60 kg: 1. Gáspár Bálint, 3. Deutsch Botond
65 kg: 3. Zsemberi Herman
71 kg: 2. Kovács Barnabás
92 kg: 3. Vitai Vendel

Női birkózás
49 kg:
2. Köblő Anna, 3. Fekete Laura Hanna
57 kg: 2. Báger Barbara
65 kg: 1. Pupp Viktória
73 kg: 2. Müller Petra

Írta: K. B.
Fotó: KIMBA