Terék Gerda ezüstérmes, László Nikolett döntős az U17-es Eb-n

Akadémiánk növendékei közül Terék Gerda (57 kg) ezüstérmet nyert a Bukarestben zajló U17-es Európa-bajnokságon, amelynek csütörtöki versenynapján László Nikolett (46 kg) rendkívül magabiztos versenyzéssel bejutott a döntőbe, és az is kiderült, hogy Páli Mirella (61 kg) a vigaszágon küzdhet tovább a harmadik helyért.

Terék Gerda három győztes mérkőzéssel menetelt egészen a fináléig szerdán, és csütörtöki aranycsatában a tavalyi U17-es Eb második helyezettjével, a serdülő Európa-bajnok török Tuba Demirrel küzdött. A meccs feltehetően nem úgy sikerült, ahogyan azt növendékünk eltervezte: a török levitellel, billentésekkel, lenti akciókkal, valamint elveszített challenge-dzsel 1:33 perc alatt technikai tussal nyert 11–0-ra. Gerdának azonban nincs oka a szomorkodásra, pályafutása során először állhatott fel dobogóra világversenyen, a nagyon szépen fénylő ezüstérmet akasztották a nyakába.

László Nikolett remekelt az U17-es Eb-n

László Nikolett csütörtök délelőtt mutatkozott be az Eb-n. Nem is akárhogyan! A selejtezőben 4–0-s állásnál tusolta az azeri Aysel Mammadzadát, a negyeddöntőben a spanyol Virginia Portillót tusolta, a négy között pedig szintén tusgyőzelmet aratott, a norvég Daniella Beky felett. A péntek délutáni döntőben a románok kadétvilág- és Európa-bajnoki második helyezettjével, Alexandra Voiculescuval méri össze a tudását.

Noha Páli Mirella a selejtezőben szoros összecsapáson 6–4-es vereséget szenvedett a román Sabina Petrachától, nem kellett búcsúznia a versenytől, mivel riválisa meg sem állt a döntőig – Mirella így a vigaszágon birkózhat a harmadik helyért.

Mikle Hédi (53 kg) a nyolcaddöntőben később szerzett ponttal 1–1-es sikert ért el a görög Elpida Kutelivel szemben, a folytatásban azonban nem bírt a moldovai Lina Nitáva (2–1), és ez egyben az Eb végét is jelentette neki.

Fiataljaink tehát csütörtökön is kitettek magukért, gratulálunk mindenkinek a szép eredményekhez! Pénteken a szabadfogású sportolóinkért is szoríthatunk, Biblia Róbert (65 kg), Zsivnovszky Péter (80 kg) és Gyuricza Marcell (110 kg) is szőnyegre lép.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUKAREST

A csütörtöki versenynap eredményei

Selejtező
46 kg: László Nikolett–Aysel Mammadzada (azeri) tus 4–0-nál
61 kg: Sabina Petrache (román)–Páli Mirella 6–4

Nyolcaddöntő
53 kg:
 Mikle Hédi–Elpida Kuteli (görög) ‘1–1 (később szerzett ponttal)

Negyeddöntő
46 kg: László Nikolett–Virginia Portillo (spanyol) tus 3–0-nál
53 kg: Lina Nita (moldovai)–Mikle Hédi 2–1

Elődöntő
46 kg: László Nikolett–Daniella Beky (norvég) tus 4–0-nál

Döntő
57 kg:
 Tuba Demir (török)–Terék Gerda 11–0

Írta: K. B.
Fotó: UWW

A megjelenést támogatta: