Táborokkal hangolnak szeptemberre

Hamarosan, szeptemberben beindul az élet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) – erre hangolva a vezetőség június 28. és július 2. között edzőtáborokat szervez a teljes akadémiai programban résztvevőknek.

Szentesen nagyjából hatvan kötött- és szabadfogású fiú, Bócsán pedig mintegy harminc lány dolgozhat együtt. Ahogyan a KIMBA sportszakmai operatív menedzsere, Németh Iván fogalmaz: a cél nem az, hogy teljesen kimerüljenek a gyerekek.

„A táborok legfontosabb célja, hogy összekovácsolódjon a tárasaság, épp emiatt csapatépítő jellegű eseményeket találtunk ki – kezdi Németh Iván. – Reggelente átmozgató tornával kezdünk, amelyet két edzés, délelőtti és délutáni követ – ezeken a foglalkozásokon főként a mozgáselemzésre és a technikára helyezzük a hangsúlyt. Programokból ezek mellett sem lesz hiány: élménybeszámolókra, kvízjátékra, strandolásra, no és persze meglepetésekre is lehet számítani.”

A menetrendet és az edzéstervet a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) és a KIMBA szakmai igazgatója, Bácsi Péter az edzőkkel, valamint a KIMBA szakmai főtanácsadójával, a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző Hegedüs Csabával és a KIMBA szakmai tanácsadójával, Bacsa Ferenccel egyeztetve állítja össze. A munkát rajtuk kívül az MBSZ ügyvezető igazgatója és a KIMBA szakmai felelőse, Bacsa Péter is felügyeli.

A fiatalok augusztus 2. és 6. között újabb edzőtáborra számíthatnak, Tatán.

Írta: K. B.