Százharminc fiatal vesz részt a háromnapos táborunkban

Rendhagyó edzőtábort rendezünk péntektől vasárnapig a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli bázisán: fennállásunk óta először lesz példa arra, hogy a teljes és az alap akadémiai programunkban érdekelt sportolók összetartáson együtt készülnek.

Németh Iván, a KIMBA sportszakmai operatív menedzsere honlapunknak arról számolt be, hogy mintegy 130 birkózót várunk a háromnapos összetartásra.

„A távolabb élő alapprogramosokat a Kolonics György Vízisport Központban szállásoljuk el, ők két kisbusz segítségével közlekednek az edzéshelyszínre és vissza. A teljes akadémia programban (TAP) érdekelt gyerekek a Weiss Manfréd Kollégiumban pihennek, őket szintén busszal visszük a tréningekre. Az alapozóidőszakban járunk, tehát a küzdelem mellett az erőnléti feladatokra is nagy hangsúlyt fektetünk” – magyarázza Németh Iván.

A tábort érdekes programok is színesítik.

„Szombat délután a 2014-ben Aranysíppal díjazott Péteri László a kötöttfogású versenyzőknek interaktív képzést tart, vasárnap, a délelőtti edzés után pedig a teljes vezetőség, így az alapítónk, a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke, Németh Szilárd is csatlakozik hozzánk, és közösen meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát – így Németh Iván. – Szintén szombaton csatlakoznak hozzánk a TAP szeptemberben induló képzésére felvételt nyert birkózók, akik tíz és tizenöt óra között átfogó orvosi vizsgálaton vesznek részt.”

Írta: K. B.