Sorozatban harmadik alkalommal rendezték nálunk a Fitparádét

Sorozatban harmadik alkalommal adott otthont akadémiánk a Fashion Street Fitparádénak, amelyen a sportolók ezúttal a 2024-es Las Vegas-i Olympia-versenyért is küzdöttek.

Több mint negyven országból érkeztek versenyzők az október 14–15. között rendezett Fitparádéra, amely a huszonegyedik volt a sorban, egyben a harmadik, amelyiket a KIMBA-ban rendezték. A hölgyek és a férfiak összesen kilenc kategóriákban indultak – a vasárnapi IFBB PRO Qualifier főeseményen a sportolók a pro kártyáért is küzdöttek, ezzel együtt a 2024-es Las Vegas-i Olympiára való kijutásért.

„Hihetetlen nagy munkát, elszántságot igénylő, igen tehetséges sportemberek megméretése a Fitparádé, és mi, magyarok elég jók vagyunk fitneszben, európai és világszinten is – mondta Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Bizottság alelnöke a Nemzeti Sportnak, majd hozzátette: – Ezért öröm, hogy évről évre Magyarországon rendezik az eseményt, és megtiszteltetés, hogy a fővédnöke lehetek. A sportban ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire, és a tehetség mellett kitartással, elszántsággal a legnehezebb sorsú vidékekről is el lehet jutni a világ tetejére.”

A Fitparádé promótere, Buranits Ildikó rámutatott, Tyler Manion, az IFBB Pro League alelnökének látogatása hazánkba sporttörténelmi jelentőségű, mivel a magyar testépítés ötvenéves történetében először érkezett hozzánk ilyen magas szintű vezető. Manion maga is első ízben van Magyarországon, és nagyon élvezi az ittlétet – családjában ő a harmadik generáció a fitneszszervezet vezetésében, nagyapja és édesapja után.

A kilátogatók a megméretésen túl is részesültek különleges pillanatokban: szombaton a nők bikini kategóriájában nyertes Wágner Renáta kezét a színpadon kérte meg vőlegénye a díjátadó után, vasárnap a férfiak physique versenyszámában összetett aranyérmes Matthias Roth a kedvesének és az egy éve elhunyt édesapjának ajánlotta a győzelmet (neki korábban megfogadta, nagy dolgokat visz végre a fitneszben). A görög színekben induló, egyiptomi származású Hasszanin Asraf pedig a férfi bodybuilderek között zárt az élen, ő a négy éve eltávozott testvérét említette meg a díjátadáskor.

Írta: Nemzeti Sport, K. B.
Fotó: F. L.