Sikeresen ért véget az idei alapprogram-felvételi

Szerdán, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) zajlott az alapprogramba jelentkezett mintegy negyven birkózó felvételije. Az eseményt rendhagyó módon rendeztük meg, a részletekről szakmai operatív menedzserünk, Németh Iván számol be.

A felvételit akadémiánk szakmai főtanácsadója, az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba nyitotta meg, aki beszédében leszögezte, itt, a KIMBA-ban nem csak élsportolókat, hanem gondolkodó, értékes embereket nevelünk.

A délután kezdődött eseményen tíz edzőnk folyamatosan figyelt a negyven fiatalra, az értékelő lapokkal körbe járva követték az eseményeket. Az eddig megszokott programtól ezúttal eltértünk, nem vettük külön a fizikai és a technikai felmérést, hanem egyetlen közös edzés keretein belül figyeltünk meg mindent.

„A bemelegítés után különböző technikákat mutattak be a gyerekek, majd küzdelemre került sor. Minden edző négy birkózót figyelt, hagyták, hogy kibontakozzanak. Igazán jól sikerült napot zártunk, akadnak olyan sportolók, akik meglehetősen magasan kvalifikáltak” – magyarázza szakmai operatív menedzserünk, Németh Iván.

Az alapprogramba általában a fővárosi sportolók jelentkeznek, ily módon nem élnek a bentlakásos lehetőséggel. Németh Iván boldogan mesélte, hogy ezúttal több vidéki birkózó is jelezte, eleget tenne az alapprogram feltételeinek. A budapesti gyerekekhez hasonlóan nekik is vállalniuk kell heti két akadémiai edzést, emellett kötelezően részt kell venniük az általunk megjelölt edzőtáborokban.

Egy-két hét múlva dől el, kik nyernek felvételt, azok a sportolók csatlakozhatnak nevelőműhelyünkhöz, akik megfeleltek a szakmai stáb által felállított követelményrendszernek.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.
Videó: T. D.