Sikeres gólyatábort tartottunk Tatán

Tavaly nyáron a Balaton északi partján, Révfülöpön, idén pedig Tatán, az olimpiai edzőtáborban tartotta meg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) gólyatáborát.

Az augusztus 10. és 13. között esedékes összetartáson a KIMBA újdonsült alap- és teljesprogramos akadémistái közül több mint negyvenen vettek részt.

A gólyatábor kapcsán Németh Ivánnal, a KIMBA sportszakmai operatív menedzserével beszélgettünk:

„Kötött- és szabadfogású, valamint női birkózásban egyaránt érdekeltek voltunk Tatán. Néhány igazolt hiányzót leszámítva mindenki megjelent a nyár utolsó közös foglalkozásán.” – kezdte Németh.

„A nyári hőség ellenére azt kell mondjam, nagyon jól dolgoztak a srácok, hiszen a különböző csapatépítő programok mellett természetesen edzések is szerepeltek a négynapos programban. Futásra, úszásra, erősítésre és birkózásra egyaránt sor került Tatán. Utóbbiban az alap technikákat igyekezték elsajátítani a versenyzők.” – így operatív menedzserünk.

A szeptemberi iskolakezdésre készülő fiatalok nem akárkiktől tanulhatják el a szeretett sportágunk alapjait. A szakmai stábban szerepel ugyanis többek között az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok Lőrincz Tamás, a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, valamint a világbajnok Kiss Balázs is.

„Kemény, fárasztó napokon vannak túl a fiatalok, de igyekeztünk olyan programokat is kitalálni a srácoknak, amikkel kicsit kikapcsolódhatnak. Ilyen volt például a honvédelem alapismereteiről szóló izgalmas alakioktatás, a 100 év vagány birkózófilm vetítése, vagy a tizenötkérdéses kvízverseny. Összességében azt gondolom, hogy jól érezték magukat a gyerekek.” – értékelt Németh Iván.