Ritter Sophie Európa-bajnok, Müller Petra bronzérmes!

Ritter Sophie (57 kg) arany-, Müller Petra (73 kg) bronzérmet nyert a Tiranában zajló U17-es birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Szerdán fantasztikusan birkózott U15-ös Európa-bajnokunk, a még mindig csak serdülőkorú Ritter Sophie (57 kg), aki az első két mérkőzését technikai tussal nyerte meg, ezzel bejutva az elődöntőbe, amelyben a bolgár Viktorja Bojnova következett. Kiélezett összecsapáson, de Sophie végül magabiztos, 10–5-ös sikert aratott, ezzel kivívva, hogy csütörtökön az aranycsatában lépjen szőnyegre, amelyben a tavaly 49 kilóban U17-es világ- és Európa-bajnok azeri Ruzanna Mammadova volt az ellenfele.

Ritter ezúttal is remekelt, gyönyörű levitellel, mögékerüléssel és passzivitási ponttal 5–2-re diadalmaskodott, így U15-ösként ifjúsági Európa-bajnoki címet ünnepelt! Nagyon gratulálunk, Sophie, bravúros, amit csináltál!

Müller Petra (pirosban) a harmadik helyen zárt

A 73 kilogrammos Müller Petrát is nagy dicséret illeti, a bronzmérkőzésen csatázott a román Ionela Cojocaruval, s egy kiváló levitellel 2–2-re (nagyobb értékű akcióval) nyert, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A csütörtökön szőnyegre lépő versenyzőink közül Kapuvári Liliána (53 kg) és Kollár Alexandra (69 kg) egyaránt a negyeddöntőben maradt alul, kettejük közül Kollár folytathatja pénteken a vigaszágon.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TIRANA

Sportolóink csütörtöki eredményei

Nyolcaddöntő
53 kg:
 Kapuvári Liliána–Anja Epp (svájci) 11–0

Negyeddöntő
53 kg:
 Valerija Mikicics (egyéni induló, fehérorosz)–Kapuvári Liliána 7–2
69 kg: Veronika Vilk (horvát)–Kollár Alexandra tus 4–0-nál

Bronzmérkőzés
73 kg:
 Müller Petra–Ionela Cojocaru (román) ‘2–2 – nagyobb értékű akcióval

Döntő
57 kg:
 Ritter Sophie–Ruzanna Mammadova (azeri) 5–2

SPORTOLÓINK TOVÁBBI PROGRAMJA

Női birkózás
Csütörtök-péntek. 69 kg: Kollár Alexandra.

Szabadfogás
Péntek-szombat. 48 kg:
 Majer Barnabás, 65 kg: Varga Máté Bendegúz, 110 kg: Fábián Bálint.
Szombat-vasárnap. 71 kg: Laposa Márk.

Írta: K. B.
Fotó: UWW