Otthont adunk a szombaton kezdődő Fitparádénak

A hétvégén, szombaton és vasárnap immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Fitparádét, amelynek a helyszíne ezúttal a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli bázisa lesz. Az esemény promóterével, Buranits Ildikóval beszélgettünk.

A 2000 óta tartó eseménysorozat több sportági szövetség rangos magyar és nemzetközi bajnokságait foglalja magába, ahol nemzetközi- és hazai sportikonok népszerűsítik az erő-, esztétikai-, állóképességi és ügyességi sportokat. Az idei Fitparádé házigazda fővédnöke a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke, a KIMBA alapítója, Németh Szilárd, míg a fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, az MTK Budapest elnöke.

Ezúttal is megrendezik a két évtizedes tradícióra visszatekintő Fitmodel World-tehetségkutatót, amelyre 60 sportoló nevezett. Érdekesség, hogy az idei egyben kvalifikációs verseny is, hiszen kilenc IFBB Pro kategóriában Pro kártyát lehet szerezni. Wellness, figure és bikini kategóriában kvalifikálni lehet a sportág legnívósabb világviadalára, a Ms. Olympiára, amelynek 2022-ben Las Vegas ad otthont. A megméretésre 25 országból mintegy 500 versenyzőt várnak.

De miért pont a KIMBA-ra esett a szervezők választása?

„Természetesen mi is hallottuk, amikor átadták ezt a gyönyörű komplexumot – így Buranits Ildikó, a Fitparádé promótere. – Arra jutottunk, hogy a birkózókkal szeretnénk szorosabb kapcsolatot ápolni, és szerintem a sportágnak is jó, ha reflektorfénybe kerül a miénkhez hasonló nívós rendezvényen. A KIMBA sportolói ráadásul kétszer is tartanak bemutatót, mindkét alkalommal szombaton.”

De nem csak a birkózással ismerkedhetnek meg jobban az érdeklődők: a Magyar Levegősportok Szövetsége például a Fitparádén rendezi az országos bajnokságát, a szőnyegen pedig óránként tartanak különböző sportági bemutatókat.

„Szombaton a testépítő férfiaké lesz a főszerep, de ezen a napon tartjuk a fitmodelversenyt is, amely izgalmas show-ra épített megméretés. Vasárnap délelőtt a női testépítők mutatkoznak be, és utána kezdődik a már említett, s egyben nagyon várt bikini-, wellness- és figure-kategória. Az utóbbiakban győztes este a profikkal mérheti össze a tudását.”

A Fitparádé szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 9 órakor kezdődik, az első napra ötezer, míg a másodikra tízezer forint a jegy ára. A 12 év alattiaknak a belépés ingyenes.

Írta: K. B.
Fotó: Fitparádé