Mizsei, Zsivnovszky és Angyal is búcsúzni kényszerült

Nagy Marcell után sajnos további három szabadfogású akadémistánknak ért véget idő előtt a jordániai U20-as világbajnokság.

Kedden újabb szabadfogású súlycsoportokban vette kezdetét az Ammánban zajló U20-as világbajnokság. Nevelőműhelyünk az U20-as Európa-bajnoki bronzérmes Mizsei Zoltán, az U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes Zsivnovszky Péter, valamint az U20-as világ- és Európa-bajnoki ötödik Angyal Krisztián révén a 61, 86 és 92 kilogrammos súlycsoportokban voltak érdekelt.

Hármuk közül végül csak Angyal Krisztián tudta megnyerni első összecsapását, miután fordulatos mérkőzésen, a hajrában szerzett pontokkal tudott fordítani a független egyéni induló (egyébként fehérorosz származású) Aljakszej Zsoravval szemben.

Eközben Mizsei Zoltán is selejtezni kényszerült, pechére az idei U20-as és U23-as Ázsia-bajnok indiai Mohit Kumárral. Sajnos győzött a papírforma.

Ugyancsak nehéz ellenfelet kapott elsőre Zsivnovszky Péter is, hiszen rögtön az U20-as Európa-bajnok örmény Museg Mkrtcsjannal nézett farkasszemet a nyolcaddöntőben, ami végül 12-2-es örmény győzelmmel zárult.

A folytatásban aztán a kanadai Samuel Pereira személyében Angyal is legyőzőre talált, technikai tussal veszítette el a súlycsoport nyolcaddöntőjét, így már csak a vigaszágban reménykedhetett.

Oda azonban csak Mizsei jutott el, miután indiai legyőzője a döntőig meg sem állt, azonban mindhiába, hiszen másnap Zolit az U20-as Eb-ötödik moldovai Carastoianov az első menetben technikai tussal ejtette ki a versenyből.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, AMMÁN

Sportolóink keddi eredményei

Selejtező
61 kg: Mohit Kumar (indiai) – Mizsei Zoltán 12-2
92 kg: Angyal Krisztián – Aljakszej Zsorav (független egyéni induló, fehérorosz) 5-3

Nyolcaddöntők
86 kg: Museg Mkrtcsjan (örmény) – Zsivnovszky Péter 12-2
92 kg: Samuel Pereira (kanadai) – Angyal Krisztián 11-0

Vigaszági mérkőzések
61 kg: Dmitri Carastoianov (moldovai) – Mizsei Zoltán 11-0