Megkezdődött az iráni edzőtábor – fotók

Múlt héten hírt adtunk róla, hogy április 30-án, szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) néhány kötöttfogású sportolója repülőre száll, és meg sem áll egészen Irán fővárosáig, Teheránig, ahol edzőtáborban vesz részt, majd e hét végén az ország észak-keleti sarkában található Szarahsz városában nívós nemzetközi versenyen teszi próbára magát.

A gyerekek és az edzőink, Szabó Martin, valamint Cifferszky Ákos szerencsésen megérkezett Teheránba, és a munka bizony már gőzerővel zajlik – erről tanúskodnak az iwf.ir iráni hírportál által közzétett, az edzésen készült fotók is, amelyek közül többet megosztottunk a hivatalos Facebook-oldalunkon.

Akadémiánk ügyvezetője, a Magyar Birkózók Szövetsége ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter honlapunknak nemrégiben elmondta, szeretnének minél szorosabb kapcsolatot kialakítani a világ legerősebb birkózó-nagyhatalmaival: „Iránba a gyerekeken és a két kísérő edzőn kívül a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, a kurátora, Süle László és én is elutazom. Erre azért van szükség, mert a miénkhez hasonló akadémia működik ott is, és hosszú távú együttműködési megállapodást szeretnénk kötni vele. Már most meghívjuk a növendékeit a nyári korosztályos világbajnokságra felkészítő edzőtáborunkba, amelynek a csepeli bázisunk ad otthont. Továbbá az iráni szövetséggel is erősítjük a kapcsolatot, a szervezet nemrégiben kinevezett elnöke személyesen hívott meg minket.”

Azt kívánjuk, a lehető legsikeresebben alakuljon az iráni út, hajrá, KIMBA!

Írta: K. B.
Fotók: iwf.ir