Matthews Evelin szeretné, ha mindenki bizalommal fordulna hozzá

Ha probléma adódik az iskolában, netán bárkinek nyomja valami a lelkét, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportszakmai asszisztenséhez, Matthews Evelinhez bizalommal fordulhat. Szakmai bemutatósorozatunk zárásaként, végül, de persze nem utolsósorban vele beszélgettünk.

Akadémiánk sportszakmai asszisztense, Matthews Evelin nem birkózóként szerzett sportolói tapasztalatot; hosszútávfutó volt, és egészen a juniorválogatottságig jutott. Ösztöndíjasként az Egyesült Államokban járt egyetemre, majd világot járt, és 22 éves kora óta – különböző pozíciókban – a marketingben dolgozik. Két fia van, az idősebb 19 éves, a fiatalabb pedig 13, mindketten vízilabdázók. Tíz éve már, hogy hazaköltözött, és letelepedett a gyermekeivel. Evelin tősgyökeres csepeli, imádja a sportot, nyomon követi a birkózást is, és egyre jobban megismeri a sportágat.

„Nagyon szerettem volna a KIMBA-ban dolgozni, mert remekül kijövök a gyerekekkel, emellett nagyon tetszik az akadémia rendszere, célja. A fiaim egyidősek azokkal a fiatalokkal, akik nálunk nevelkednek, ezáltal még inkább megtalálom velük a közös hangot. Remek a társaság, kiválóan érzem magam; mindenki keményen dolgozik azért, hogy világszínvonalúvá váljon a nevelőműhely. Az iskolákkal, a szülőkkel és a fiatalokkal egyaránt én tartom a kapcsolatot, szeretnék az lenni, akihez mindenki bizalommal fordul. Tudom azt is, mekkora lemondásokkal jár, ha élsportoló a gyerek, és ismerem ennek a helyzetnek a nehézségeit.”

Evelin a legutóbbi tíz évben a Dover Nyelvi Centrumban tanított angolt, és az ott megszerzett tapasztalatait a KIMBA-ban is kamatoztatná.

„A gyerekeknek én is segíthetek nyelvet tanulni, amikor épp arra van szükségük. Ha probléma adódik, hozzám bárki, bármikor bekopoghat az irodába. Nekem szólnak majd az iskolaigazgatók és a tanárok, ha baj van valamelyik sportolóval, nem úgy megy esetleg néhány tantárgy, ahogyan kellene. Fontos, hogy jól érezzék magukat a birkózók itt, hiszen nagyon fiatalon szakadnak ki az otthoni közegből. Természetes, hogy adódnak olyan problémák, amelyeket meg kell oldani. Ezért felelek én, és szeretném jól végezni a munkámat.”

Evelin hónapról hónapra jobban belelát a birkózás rejtelmeibe. Nagyon tetszik neki a KIMBA küldetése, filozófiája.

„Számos feladatom van már most is; hatalmas döntés előtt állnak a szülők, rengeteg kérdésre kell választ adnunk. Jó alkalom lesz erre a jövő szombaton, tehát november hetedikén esedékes szülői nyílt nap is, amelyen rajtunk kívül az iskolák egyaránt bemutatkoznak. Szerintem hamar meglesz az eredménye annak a profizmusnak, amely jellemzi a mindennapjainkat. Amondó vagyok, a szakmai hátterünkkel és tettvággyal a határ a csillagos ég lehet nekünk.”

Írta: Krasznai Bence