Losonczi ezüst-, Szél bronzérmes, Fábián ötödik az U23-as vb-n

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjprogramjában érdekelt kötöttfogású Losonczi Dávid ezüstérmet nyert a 87 kilogrammosok között a Belgrádban zajló U23-as világbajnokságon, amelyen a szintén ösztöndíjas Szél Anna a dobogó harmadik fokára állhatott fel az 59 kilósok mezőnyében. A teljes akadémiai programunkban érdekelt, szerbiai színekben versenyző Fábián Anna (62 kg) péntek este a bronzéremért léphet szőnyegre.

A junior Eb-ezüstérmes Losonczi Dávid a moldovai Gabriel Lupascón (9–0), a finn Markus Sihtolán (10–2) és a lengyel Szymon Szymonowiczon (6–0)  túljutva robogott a döntőbe, amelyben 9–0-ra kikapott a kétszeres felnőtt Eb-harmadik, junior vb- és U23-as Eb-győztes orosz kiválóságtól, Alekszandr Komarovtól, így a második helyen végzett.

Az ifjúsági olimpiai és junior Eb-második Szél Anna a kanadai Erin Reinvillét (10–0) és török Ebru Dagbasit (6–2) verve egészen az elődöntőig menetelt, ott azonban 6–1-re kikapott a felnőtt Eb-ezüstérmes, ukránból lengyellé lett Anhelina Liszaktól, így csütörtökön a bronzmérkőzésen volt érdekelt, amelyben nagy csatában 3–3-ra (később szerzett ponttal) legyőzte az oroszok junior-világbajnokát, Anasztaszja Szidelnikovát.

Fábián Anna az első mérkőzésén 6–3-ra legyőzte az azeri Zhala Aliyevát, majd a fehérorosz Tacjana Paulavánál is jobbnak bizonyult (6–1). A döntőbe jutásért nem bírt a kanadai Ana Paula Godinez Gonzalezzel, akitől technikai tussal (10–0) szenvedett vereséget. A péntek esti helyosztón nem bírt az orosz Anasztaszja Parohinával, akivel szemben 8–1-es vereséget szenvedett, tehát be kellett érnie a megsüvegelendő ötödik helyezéssel.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a sportolóinknak!

Fotó: UWW