Lőrincz Tamás az Így lettünk bajnokokban!

Folytatódott az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolók gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek harmadik vendége Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok szakmai igazgatónk volt.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül: hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?  

Szilágyi Áron és Kammerer Zoltán után az UP Sport YouTube-csatornáján az olimpiai arany- és ezüstérmes, egyszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok birkózóval, a visszavonulása óta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó Lőrincz Tamással beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője – áll a portál honlapján.

Szó esik például arról, hogy ha nincs a lelkiismeretes sportvezető, aki elmegy hozzá az iskolába, akkor alighanem már alsótagozatosként abbahagyja a sportot, hogy a 14 éves ceglédi kölyök miképpen élte meg a fővárosba költözést és hogy felnőtt Európa-bajnokként is ugyanúgy le kellett vinnie a kollégiumi kukát, mint mindenki másnak… 

S íme, az interjú:

Fotó: utanpotlassport.hu