Leány nemzetközi edzőtábort és csapatversenyt rendeztünk – KIMBA-sikerrel

Öt ország részvételével zajló leány edzőtábort rendeztünk, amely pénteken csapatversennyel zárult – a KIMBA B elnevezésű alakulat diadalmaskodott.

Szerb, német, horvát, román és svájci sportolók érkeztek hétfőn akadémiánkra, ahol nívós nemzetközi edzőtábor vette kezdetét.

Akadt olyan edzés, amelyen közen 80 hölgy szerepelt

„Volt olyan foglalkozás, amelyen közel nyolcvanan vettünk részt – kezdi beszámolóját női szakágunk edzője, Ligeti Richárd.A tervünk az volt, hogy minél több technikai és küzdő helyzetet gyakoroljunk. Jelenleg amolyan vegyes felkészülési időszakban vagyunk, a világversenyeket követően, de még az alapozás előtt. Több olyan sportoló érkezett hozzánk, aki nyert már érmet világ- vagy Európa-bajnokságon, szóval minőségi edzőpartnerből nem volt hiány. Hétfőtől csütörtökig összesen hat edzést tartottunk, mindahány kifejezetten jól sikerült.”

A program pénteken csapatversennyel zárult, a horvátok, a svájciak és a románok úgynevezett vegyes alakulatot indítottak, emellett a KIMBA A, a KIMBA B elnevezésű együttes, valamint a németek és a szerbek alakítottak egy egységet.

„Nagyjából a várakozásainknak megfelelően alakult a megméretés. A KIMBA B nyert, a vegyes csapat zárt a második, a szerbek a harmadik, a németek a negyedik és a KIMBA A az ötödik helyen. Összességében jól birkóztunk, a felkészülési időszaknak megfelelő állapotban. Úgy hiszem, mindenki a legjobbját nyújtotta, ami nagyon fontos. Hétfőn összeülünk, megbeszéljük a történteket, hogy kinek, mire kell figyelnie jobban. Aztán folytatjuk is a munkát. Az alapozást novemberben kezdjük” – taglalja Ligeti Richárd.

A szakember külön megköszönte a kötöttfogású srácok helyszíni biztatását, szép számban szurkoltak a lelátóról. Szeretnék viszonozni a gesztust – lesz rá lehetőségükk, hiszen arra a szakágra hasonló program vár a jövő héten!

Írta: K. B.
Fotó: F. L.