Különleges programokkal zártuk a tanévet

Megtartotta első teljes létszámú esztendőjének évzáróját a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) a csepeli bázisán – kifejezetten jó hangulatban telt a nap, sütögetés és érdekes játékok is szerepeltek a programban.

Délelőtt akadémiánk alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd az Arany János Általános Iskola tanulóit köszöntötte, akik megtekintették a nevelőműhelyünk felső szintjén felállított Láthatatlan kiállítást, sőt csörgőlabdáztak is.

A Csepel TC birkózószakosztályának igazgatója, Vatai László állt be a grillpult mögé, ő sütötte az ebédet, debreceni kolbászt és virslit a KIMBA-s gyerekeknek, valamint a szakmai stábnak.

Ezután az előcsarnokunkban vezetőink fogadták a fiatalokat, elsőként a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző szakmai főtanácsadónk, Hegedüs Csaba szólt hozzájuk: „Nem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora fejlődésen mentek keresztül. Örülök, hogy ennyire szépen zárhatjuk le ezt az időszakot. Szeretném megköszönni azt a kitartást, amit minden nap, reggel hat órától este fél tizenegyig tanúsítottatok, becsülendő, megsüvegelendő. Köszönöm, hogy harcoltok az álmaitokért, fogunk tudni sírni akkor, amikor nektek játsszák a Himnuszt. Büszke vagyok rátok!”

Az olimpiai bajnok szakmai igazgatónk, Lőrincz Tamás is csak dicsérni tudta birkózóinkat: „Fél éve dolgozom itt, naponta látom, hogy mennyit küzdetek. Mindenki odatette magát az elmúlt tanévben. A központi felkészülés az egyetlen lehetőség arra, hogy igazán nagy dolgokat érjünk el együtt, ezt a legkeményebb napokon se felejtsétek el. Én is rengeteg nehézséget győztem le akkor, amikor annyi idős voltam, mint ti, de tudtam, hogy a Mr. Tus-sportiskola az egyetlen lehetőségem arra, hogy elérjem az álmaimat. Itt, a KIMBA-ban mindenki azért dolgozik, hogy közületek olimpiai bajnokok nőjenek ki. Mi maximálisan odatesszük magunkat, és ugyanezt várjuk tőletek is. Sok sikert kívánok mindenkinek!”

Nevelőműhelyünk kurátora, Süle László így fogalmazott: „Én is szeretném megköszönni a munkátokat. Azért is valósítottuk meg ezt a napot, mert közösséget szeretnénk építeni, és fontosnak tartjuk, hogy az élsportolóvá válás útján jó emberekké egyaránt váljatok. Olyan értékeket szeretnénk átadni nektek, amely a hasznotokra válik. Ahogyan a mostani tanévben, úgy a következőben is számos olyan programon vehettek részt, amelyek által lelki pluszt kaphattok. Kívánom, hogy aki tudja, pihenje ki magát a nyáron, és sok sikert kívánok azoknak, akik az utánpótlás-világversenyeken szerepelnek.”

Szabadfogású szakágvezetőnk, Gulyás István elmondta, reméli, mindenki értékeli azt a fajta magas szintű törődést, amelyet a KIMBA-ban kap, s felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a nyarat se csak pihenéssel töltsék: „Két hónap alatt ugyanannyit lehet visszaesni, mint amennyit fejlődni” – vélekedik.

Sportolóink ezután 24 fős csoportokban különböző feladatokat végeztek: részt vettek a négy részes Láthatatlan kiállításon, csörgőlabdáztak, majd csocsóztak. Délután oklevelet vehettek át vezetőinktől, majd együtt tortáztak. A nap zárásaként a vacsorához is összeültek.

Ezúton is köszönjük a gyerekek és a szakami stáb egész évben mutatott alázatos, odaadó munkáját, és kívánjuk, hogy mindenki a lehető leghasznosabban töltse a nyári pihenő idejét. Honlapunk természetesen folyamatosan beszámol arról, hogyan szerepelnek válogatottaink a korosztályos világversenyeken, a felkészülést bemutató színes anyagokkal, tudósításokkal és érdekes interjúkkal készülünk.

Írta: K. B.
Fotó: F. L.

A megjelenést támogatta: