Kovács Keve bronzérmével zárult az U15-ös Eb

Kovács Keve (41 kg) bronzérmet nyert a Kaposvár Arénában rendezett U15-ös birkózó Európa-bajnokság vasárnapi, kötöttfogású záró napján.

Kovács Keve az első két mérkőzésén rendkívül magabiztosan birkózott szombaton, a lengyel Patryk Remleint és az izraeli Nikita Mayzenberget is technikai tussal győzte le – a többiekhez hasonlóan ő is sokat köszönhetett a kilátogatóknak, fantasztikus hangulatot varázsoltak az arénába. Az elődöntőben az egyéni színekben induló orosz Ilijasz Dakajev következett. A rivális rettentően jól mozgott, gyorsan, dinamikusan. Passzivitási ponttal és pörgetéssel 3–0-s előnyre tett szert, majd lecsavarás után tussal diadalmaskodott.

Kovács Kevének vasárnap a bronzmérkőzésen szoríthattunk, mégpedig a grúz Ramaz Baszilija ellen. Kétség sem férhetett ahhoz, hogy ezen a napon Keve a jobb: négypontos akcióját követően szinte egyből, aláfordulással vitte le riválisát, majd remek ütemű pörgetéssel zárta rövidre a bronzcsatát, 8–0-ra nyert, tehát a dobogó harmadik fokára állhatott.

Gratulálunk, Keve, szép volt!

U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR

Vasárnapi eredményeink (kötöttfogás)

Bronzmérkőzés
41 kg:
 Kovács Keve–Ramaz Baszilija (grúz) 8–0

Írta: K. B.
Fotó: MBSZ/R. T.