Korcsog Milán ötödik az U23-as vb-n

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasa, az kadet-világbajnoki ezüstérmes, junior Eb-harmadik Korcsog Milán (97 kg) remekül küzdött a Belgrádban zajló U23-as világbajnokságon, amelyen végül az elismerésre méltó ötödik helyen zárt.

Korcsog a nyolcaddöntőben magabiztos, 5–1-es sikert ért el a svéd Sven Engström ellen. Az elődöntőért a későbbi ezüstérmes moldovai Radu Lefter túl nagy falatnak bizonyult, Milán 9–0-ra kapott ki. A vigaszágon kiválóan küzdött a kazah Junusz Gafurovval szemben, és ennek a 6–2-es győzelem mellett az lett az eredménye, hogy bejutott a szombat esti bronzmérkőzésre, amelyet az ukrán Danilo Sztaszjuk ellen kellett megvívnia. A rivális két mögékerüléssel 4–0-s vezetést szerzett, honfitársunknak intésekkel csak szépítenie sikerült, akciópont híján 4–2-re veszített, így az ötödik helyen zárt.

Akadémiánk másik ösztöndíjasa, Kiss Károly (65 kg) a selejtezőben 11–0-s vereséget szenvedett az iráni Szejedhaszan Ebadimermetitól. A magyar fiú kiesett, mivel az iráni a következő körben kikapott a töröktől.

Gratulálunk a fiúknak!

Írta: K. B.
Fotó: R. T.