Kiváló évet zártak sportolóink

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) teljes akadémiai programjában, alapprogramjában és ösztöndíjprogramjában érdekelt sportolói nagy örömünkre már az első hónapokban kitettek magukért, így méltán lehetünk büszkék rájuk.

Az őszi országos bajnokságokokon – beleértve a diákolimpiákat is – birkózóink összesen 203 érmet nyertek: 77 aranyat, 58 ezüstöt és 68 bronzot. De a világversenyeken is remekeltünk. A legeredményesebb versenyzőnk kétségkívül az ösztöndíjprogramunkban érdekelt kötöttfogású Szőke Alex, aki a 97 kilogrammosok mezőnyében az ötödik helyen zárt a tokiói olimpián, majd októberben, az oslói felnőtt-világbajnokságon a dobogó második fokára állt fel.

A teljes akadémiai programunkban nevelkedő Elekes Enikő is kiemelkedő eredményeket ért el az idén: a 65 kilósok között kadet-világ- és Európa-bajnoki címet ünnepelt.

A 2021-es világversenyeken összesen 2 arany-, 6 ezüst- és 8 bronzéremmel, valamint 7 ötödik hellyel örvendeztettek meg minket növendékeink.

Ezúton is gratulálunk mindenkinek, és sok sikert kívánunk a jövő évi viadalokhoz!

AZ IDEI VILÁGVERSENYEKEN ELÉRT HELYEZÉSEINK

Olimpia: 5. Szőke Alex
Felnőtt-világbajokság: 2. Szőke Alex
U23-as világbajnokság: 2. Losonczi Dávid, 3. Szél Anna, 5. Korcsog Milán, 5. Fábián Anna
Junior-világbajnokság: 3. Tösmagi Attila, 5. Szél Anna
Junior Európa-bajnokság: 2. Szabados Noémi, 2. Szenttamási Róza, 2. Szél Anna, 2. Tösmagi Attila
Kadet-világbajnokság: 1. Elekes Enikő, 3. Gombos Alex, 3. Osváth-Nagy Noémi, 5. Nyikos Veronika, 5. Rosz Roland Bendegúz, 5. Soliman Yasmine
Kadet Európa-bajnokság: 1. Elekes Enikő, 3. László Nikolett, 3. Nyikos Veronika, 3. Osváth-Nagy Noémi
U15-ös Európa-bajnokság: 3. Józsa Attila

Írta: K. B.
Fotó: UWW