Kecskeméti Krisztián ötödik!

A Belgrádban zajló birkózó-világbajnokság kötöttfogású versenyeinek záró napján, kedden akadémiánk ösztöndíjasa, Kecskeméti Krisztián az ötödik helyen végzett a 60 kilogrammosok között, mivel a bronzmérkőzésen 7:1-re kikapott a kazahok Ázsia-bajnokától és vb-bronzérmesétől, Ajdosz Szultangalitól.

U23-as világ- és Európa-bajnoki ötödik helyezettünk, Kecskeméti Krisztián hétfőn mutatkozott be a világbajnokságon, méghozzá sikerrel: a pánamerikai bajnokságon harmadik brazil Marat Garipov ellen még könnyedén nyert, a kétszeres vb-második Zsolaman Sarsenbekovval viszont már nem bírt. A kirgiz meg sem állt a döntőig, így a Cegléd-KIMBA sportolója a vigaszágon küzdhetett a bronzmérkőzésért. Élt is a lehetőséggel! Ellenfele az amerikaiak pánamerikai bajnokságon ezüstérmes versenyzője, Ildar Hafizov volt, aki ellen technikai tussal, 9:0-ra nyert.

A bronzéremért jöhetett a vb-bronzérmes, Ázsia-bajnok Ajdosz Szultangali, aki ellen remekül kezdett, úgy csinált pontot, hogy közben ellenfele volt a kedvezményezett a lenti helyzetben. Ám mint kiderült, ez volt az egyetlen pontja ezen a mérkőzésen – Szultangali egy-egy passzivitási ponttal, levitellel, pörgetéssel és kitolással 7:1-re diadalmaskodott. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Cegléd-KIMBA versenyzője az ötödik helyen zárta a belgrádi vb-t.

„Őszintén, előre aláírtam volna, hogy ötben leszek, de így, hogy a bronzéremért küzdhettem, kicsit hiányérzetem van. A kazahot nem mondanám különösebben erősnek, viszont gyors és dinamikus, ezt az akcióját pedig nagyon jól csinálja. Megpróbáltam alapállást váltani, azonban úgy sem sikerült kivédenem. Sajnálom, mert ha fejben kicsit jobban egyben vagyok, akkor szorosabb is lehetett volna, vagy talán nyernem is sikerül” – nyilatkozta Kecskeméti Krisztián a helyszínen.

LKétszeres U17-es Európa-bajnokunk, Szél Anna (62 kg) búcsúzott, mivel a vigaszágon tussal kikapott az ukránok kétszeres U23-as Eb-győztesétől, Ilona Prokopevnjuktól.

Írta: K. B.
Fotó: UWW