Jól sikerült napokkal zártuk az esztendőt

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA): vasárnap, a csepeli bázisunkon rendezett nagyszabású háromnapos edzőtábor végén közösen meggyújtottuk a negyedik adventi gyertyát, csütörtökön és pénteken pedig karácsonyi ajándékkal leptük meg növendékeinket.

Százhúsz, a teljes akadémiai programunkban (TAP) és az alapprogramunkban érdekelt sportoló vett részt a Csepelen péntektől vasárnapig rendezett edzőtáborban.

„Mind a két szinten folyt a munka, tele voltak a termek. Az edzések vegyesen zajlottak, az alapozó jellegű feladatokra és a küzdelemre egyaránt nagy hangsúlyt fektettünk. Szombat délután a 2014-ben Aranysíppal díjazott Péteri László interaktív képzést tartott kötöttfogású versenyzőknek, és ugyanezen a napon csatlakoztak hozzánk a TAP szeptemberben induló képzésére felvételt nyert birkózók, akik tíz és tizenöt óra között átfogó orvosi vizsgálaton vettek részt. Az étkeztetést volt a legnehezebb megoldani, hiszen nagyon sokan voltunk, emiatt az első nap – az ételekre várva – feltorlódott az sor. A folytatásban azonban átalakítottuk a rendszert, és végül ez is gördülékenyen ment” – magyarázza a sportszakmai operatív menedzserünk, Németh Iván.

A nevelőműhelyünk növendékei és a szakmai stáb jelenlétében vasárnap Németh Szilárd, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója, egyben a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke két versenyzőnkkel együtt meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát.

„A felső terem közepén mintegy százan gyűltünk össze, s félkörben álltunk a koszorú köré – így Németh Iván. – Közösen énekeltünk, majd az elnök úr beszédet mondott, amelyben kellemes ünnepeket kívánt, és megköszönte mindenkinek az éves munkáját, a hozzáállását.”

Németh Iván azt is elmondta, a vezetőség karácsonyi ajándékokkal lepte meg akadémiánk növendékeit.

„Csütörtökön, a teljes akadémiai programosok előtt beszédet tartott a KIMBA kurátora, Süle László, valamint a szakmai főtanácsadó, Hegedüs Csaba. Ezt követően egyesével várták a gyerekeket, hogy átadják nekik a meglepetéseket. Pénteken az alapprogramosok kapták meg az őket illető apróságokat. Aranyos pillanatok voltak, s elmondhatom, nagyon szép napokkal zártuk az esztendőt.”

Írta: K. B.
Fotó: F. L./K. A.